Nissan Almera: co te hoog stationair

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1500

Het co getal bij stationair toerental blijft hangen op 9, veel te hoog dus. N beetje gas geven en hij zakt meteen. Luchtmassameter???

devria

Geplaatst door devria (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Siem Bijman (165) PRO, 14 jaar geleden

Of lambdasensor, of mafsensor of temp sensor. Je zou toch eerst wat moeten gaan meten denk ik om deze conclusie te trekken. Als je een schema hebt en een scope kun je wat dingetjes uitsluiten, anders wordt het gokken en dat is denk ik niet verstandig.

hoes (0), 14 jaar geleden

zit er in de laatste demper toevallig een condens gaatje al eens eerder meegemaakt dat het co te hoog 'was' maar bij het dichthouden van dit gaatje zakte het co??

mvg,

hoesein

devria (0) PRO, 14 jaar geleden

Probleem opgelost, al n tijdje trouwens. De evaporatieklep bleef hangen, da s deze die de benzinedampen uit de tank toelaat naar de motor, klep niet vervangen, wel geblokkeerd en alles ok.
Groetjes,
Garage Devria.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Misschien ben ik erg simpel deze dagen (vakantie, mooi weer enz.) maar dat verhaal van Hoes dat zie ik even niet.

hoes (0), 14 jaar geleden

dan zal ik dat even nader toelichten bij mijn eigen nissan gehad wilde het co maar niet van zakken bij mijn oude baas (nissan dealer) langs geweest om hem daar na te kijken toen bleek dat als je het condens gaatje dicht hield het co wel zakte dus vandaar.

je bent wel al lang op vakantie;)

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja dat begreep ik maar heb je er een technische verklaring voor????

hoes (0), 14 jaar geleden

nee is voor mij ook nog een vreemd geval

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.