Nissan Primera: Damp bij regen

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine

Hallo,

heb enkele dagen geleden een nissan primera uit 1994 aangeschaft.
Prima wagen. Viel me alleen op dat als je tijdens regen (vandaag voor het eerst sinds lange tijd) voor bv een verkeerslicht stopt, of in de file rijdt er opvallend stoom vanaf de voorkant komt. Dacht eerst dat het uit de uitlaat van de voorganger kwam, maar dat was niet zo. De garage vertelde me (telefonisch) dat dat normaal was omdat de lucht naar buiten wordt geblazen, en met regen op de warme onderdelen levert dat stoom op.
Snap niet echt wat hij bedoelde (ben geen echte kenner), maar in ieder geval heb ik dat bij andere auto's niet eerder gezien. Tenzij je door een enorme plas rijdt, maar dan stoomt het maar even. Lijkt alsof je motor kookt , maar dat is niet zo (temperatuur is okee). Zodra ik de motor uitzet en voor ga kijken is er niets meer te zien. Is dus alleen voorgekomen vandaag bij regen. Normaal of niet?
Alvast bedankt voor jullie reacties.

cveen

Geplaatst door cveen (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Petje57 (0) PRO, 16 jaar geleden

Is gewoon regenwater dat verdampt. De radiateur is heet van het koelwater uit de motor en zorgt voor dit effect.
Niets om je zorgen over te maken.

Gr.

JEROEN5326 (0) PRO, 16 jaar geleden

Laat het nakijken door een Nissan-dealer ( ZIJ kennen je auto het best !!)
In jouw geval kan je dus naar Den Haag -> De Wit , Wateringen -> AHZ , Zoetermeer -> AHZ

Suc6 Jeroen

zani (0), 16 jaar geleden

heb ik ook ,kan geen kwaad. Zover ik kan zien is het water wat op de motorkap ligt wat verdampt

rangerave (0), 16 jaar geleden

ja idem bij mij, motor is kennelijk erg warm en de kap weinig geisoleerd dat deze ook bijzonder warm wordt. eerste keer moest ik ook even gaan kijken. maar niets alarmerends gevonden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.