Nissan Primera: zoem bij 100-120 km

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 slx

niet echt een probleem maar meer een rariteit is het volgende:
vanaf de 100 km klink er in de auto een zoem. lijkt vanuit de banden dus dacht ik een wiellager.(zitten nieuwe banden op) alleen een wiellager hoor je veel sneller en is vaak een constante zoem. dit is een zoem alsof er een slag in een wiel zit en het wiel ergens tegenaan loopt. vreemde is dat het niet de snelheid heeft van de omwentelingen van het wiel. het is een resonance ik kan alleen niet achterhalen wat het is. heb het wiel eraf gehad, lagers gecontroleert, wielen verwisseld, banden uit laten balanceren. als je versneld bi 100 naar 120 wordt de resonance iets zwaarder. het is ook niet de wind (hoewel het wel zo klinkt maar deze zou constant zijn) onder de 100 is het weg. iemand.......?

rangerave

Geplaatst door rangerave (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jonezie (0), 16 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem gehad, en er zijn volgens mij enkele mogelijkheden. Het kan de drukgroep van de koppeling zijn, het kan zoals jij zegt een wiellager zijn, of het kan je versnellingsbak zijn die versleten is, die begint ook lawaai te maken dan. Zowat een zingerig geluid, dat betekent dat de lagers van de versnellingsbak eraan zijn, dat was het bij mij toch !

rangerave (0), 16 jaar geleden

dan lijkt me dat ik meer problemen zou hebben met het schakelen en met ook op lage snelheid zou het probleem zich voor doen toch? schakelen gaat prima en de bak klink goed, koppeling slipt voor geen meter maar het zou goed kunnen. wat heeft dat geintje jou gekost? en wat is er vervangen in de bak?

carp (0) PRO, 16 jaar geleden

Zijn de achterbanden niet gecupt?,voel met je hand over het profiel en draai aan het wiel voor oneffenheden,vooral aan de randen

rangerave (0), 16 jaar geleden

zou je denken ja , maar de resonance is ongeveer 1/4 van de snelheid van de band. echt veel minder frequent dus. dacht nl ook dat het aan de banden zou liggen maar ook met het verwisselen van de banden maakte het geen verschil. dacht ook nog aan de abs ringen maar die zijn ok. garage blijft bij wind langs dakdrager of spiegels. vind het nogsteeds ongeloofwaardig. ene de versnellingsbak is prima in orde

carp (0) PRO, 16 jaar geleden

Komt het geluid van voor of achter???Windgeruis kan je opsporen door met afplaktape de randen van bijv. de spiegels af te plakken gr.rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.