Nissan Almera: hoe iac valve afschroeven bij ga14de

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: ga14de n15

Hallo,

Is er iemand die weet hoe de iac valve beneden op de throttle body af te schroeven? deze zit vast met 4 pz2 denk ik, maar onmogelijk te bereiken omdat inlaatspruitstuk in de weg zit. Moet de throttle body er compleet af?

Tx all

philbond07

Geplaatst door philbond07 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (965) PRO, 10 jaar geleden

Bonsoir je ne ce pas , graag in gewoon nederlands , niet iedereen begrijpt dit .

JEROEN5326 (0) PRO, 10 jaar geleden

Jep, Phil, eerst je body losnemen, dan hebbie goed 'zicht' op wat je doet.

philbond07 (0), 10 jaar geleden

[quote=JEROEN5326]Jep, Phil, eerst je body losnemen, dan hebbie goed 'zicht' op wat je doet.[/quote]
Ok heb ik dus gedaan, dan iac los met 4 boutjes. De iac valve zat echter tegen de throttle body gekleefd met een papierachtige dichting ertussen, die nu dus naar zn grootje is.
De plunger heb ik er niet uit gekregen, heb dus gewoon wat breke cleaner erin gespoten, je kan echter wel voelen dat de plunger soms beetje stroef gaat.

Ik denk dat ik het zaakje weer monteer met hylomar blue ertussen, hopelijk blijft het dicht.

Weet iemand hoe de papieren dichting te verwijderen vd throttle body, is daar soort oplosmiddel voor, het zit er echt stevig tegenaan geplakt.

philbond07 (0), 10 jaar geleden

Hallo all.
Ik heb uiteindelijk dichting uit dichtingspapier gemaakt, er nog hylomar blue bovenop gesmeerd, de iac valve gemonteerd, de throttle body terug gemonteerd. Bij terug monteren wel vergeten de cooling slang die via de throttlebody loopt vast te draaien; beetje coolant verloren dus. De tb wordt blijkbaar verwarmd via de coolant.
Sindsdien is het probleem verholpen en is de idle weer stabiel zoals het hoort.
Tx all voor de hulp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.