Nissan Primera: Keyless Entry Primera P12 werkt niet

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine

De keyless entry van mijn Primera werkt niet. Deed het eerst prima, opeens werkte een van de sleutels niet meer. Kon wel nog met beide sleutels starten.
Naar de dealer. Aangesloten op een officiele Nissan computer, maar geen resultaat. Een van de sleutels is 'in te leren', de andere niet. Starten lukte nog wel met beide sleutels. Deuren openen en sluiten gaat maar met een. Monteur in paniek en bestelt een nieuw Siemens kastje dat onder de stuurkolom zit. Kastje ingebouwd, maar bij programmeren (nu met een grotere computer en niet met een handset-apparaat) lukt het nog steeds niet om de sleutels te synchroniseren.
Heb nu een sleutel die werkt (dat wil zeggen: een maal drukken opent de alle deuren in een keer) en waarmee ik kan starten. De andere sleutel doet het helemaal niet meer (kan er ook niet meer mee starten)/ Ik weet niet precies meer of dat al was toen ik de laatste keer in de garage was.
Zocht op sites en vond verschillend manieren om met de hand te synchronisren, maar durf dat zonder bevestiging van juistheid niet goed aan. In de berichten gaat het vaak om oudere jaargangen Primera. Batterijen van sleutels zijn allemaal nieuw en gecheckt. Wie kan me helpen?

harry weiler

Geplaatst door harry weiler (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Starten en afstandsbediening zijn twee aparte dingen. Als van 1 sleutel de afst.bediening niet meer werkt kan je altijd nog starten. Maar waarom een andere Siemens centrale als de andere sleutel het nog wel doet. Met het vervangen van het kaste en het daarbij behorende inlezen van de sleutels voor de startblokkering heeft hij zich denk ik verder in de nesten gewerkt. Ben er ook al een keer of 3 mee aan het tobben geweest. Doet hij ook de eerste sleutel wel als laatste weer programmeren??? Met de eerste sleutel help je eigenlijk alleen het proces aan de gang.

Het 1 of 2 keer drukken kan je instellen door in de auto te gaan zitten en allebij de knoppen ongeveer 10 sec tegelijk in te drukken. De richtingaanwijzers lichten dan 1 keer op.

Is de auto echt van 2007 en heb je zo'n platte vierkante afstandsbediening???????????????



Overigens heb je geen apparatuur nodig om een handzender te programmeren.

Ton

harry weiler (0), 13 jaar geleden

De auto is drie jaar oud (viel in juni net buiten de garantie) en ik heb een platte afstandsbediening met twee knoppen boven elkaar. Lock en Unlock, allebei zwart met een wit logo.

Een van de sleutels heeft een nieuw bovenstuk gekregen. Want in eerste instantie was het vermoeden dat de zender in die sleutel kapot was. Toen zijn ook alle batterijen vervangen. Het inlezen van de sleutels mislukte toen. Starten ging wel met allebei, maar als een zender was ingelezen, deed de andere het niet.

Bij het tweede bezoek is de auto een paar uur in de garage geweest. Het Siemenskastje is toen vervangen (rond € 400,-, die ik overigens tot nu toe niet hoefde te betalen) en geprobeerd is de sleutels in te lezen. Daarbij liep volgens de monteur de computer steeds vast. Einde van het verhaal was dat maar een sleutel de deuren kan bedienen. Ik weet het niet meer echt zeker, maar volgens mij kon ik toen met beide sleutels nog wel starten. Dat is nu niet meer het geval; een sleutel opent de deuren niet en met die sleutel kan ik ook niet starten. De andere opent wel en ik kan er mee starten.

Mijn angst is nu dat de eerste sleutel het ook begeeft en ik dus niets meer kan. De garage (een off. dealer) heeft contact gezocht met Nissan nederland, maar tot nu toe geen oplossing gehoord.

Als ik het goed begrijp, zou je met de sleutel die het niet doet moeten beginnen in het proces van inlezen en daarna pas de sleutel die het bleef doen moeten inlezen.

Wat is het risico als ik hiermee zelf aan de slag ga? De dealer doet zijn best, maar loopt ook vast.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik kom er vanavond even op terug

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.