Nissan Primera: Primera met olie bij de koelvloeistof

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Ik ben vanavond bij een Primera wezen kijken die ik mogelijk wil kopen. Alles prima, totdat ik de vloeistoffen controleer: er zat een laag van een cm olie (richting mayonaise) op de koelvloeistof in het koelvloeistofreservoir. Dus even verder gezocht, maar de slangen en de radiateur zelf zijn helemaal schoon. Ook ziet de olie er prima uit. Ik zou verwachten bij problemen met kop(pakking) dat de olie op het hoogste punt te vinden is in het koelsysteem: onder de radiateurdop. Maar hier is het helemaal schoon, evenals de slang voor overloop radiateur naar reservoir.
Iemand een idee of ik het ergste moet verwachten, of zijn er nog andere (minder ernstige) verklaringen

kasperht

Geplaatst door kasperht (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

80B4ever (0), 13 jaar geleden

Persoonlijk zou ik die auto altijd laten staan. Is absoluut niet goed als er zo'n laag olie in zit.
Waarom risico gaan lopen door zo'n auto te kopen? Lekker verder zoeken naar een betere....

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik sluit me bij 80B4ever aan.

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Hoort niet,verder kijken, er staan er zat te koop.
Overigens,een hele sterke auto.
Heb er zelf ook eentje gehad.

kasperht (0), 13 jaar geleden

Dank voor de reacties. Eigenlijk wist ik ook wel dat het niet verstandig was, jullie zetje in de goede richting heeft geholpen. Heb gisteren een andere primera gekocht, want de primera als auto beviel erg goed.

80B4ever (0), 13 jaar geleden

Verstandige beslissing. Veel geluk met de Primera!

kasperht (0), 13 jaar geleden

Dankje.

Soms wordt je "verblind" doordat de auto er zo mooi uitziet en een verder betrouwbare verkoper heeft (geloof ook zeker dat die het niet wist, anders hij het wel schoongemaakt voor ik kwam). En dan is het goed als ik hier op problemcar weer met beide benen op de grond wordt gezet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.