Nissan Primera: Vocht uit koplamp verwijderen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Goedemorgen,

Ik heb een Nissan Primera P11. Ik had een lekkage in de koplamp doordat het koplampglas in de hoek niet goed afsloot. Ik heb dit netjes dichtgekregen met een dun randje kit. Er zit nu alleen nog vocht in de koplamp opgesloten. Door de warmte van de koplamp in combinatie met de koude lucht tijdens het rijden tegen het koplampglas krijg ik hier nu condenslaagje.
Hoe kan dit vocht het beste weg. Ik zie nergens ontluchting ofzo, dus ik ga er vanuit dat het niet spontaan weg kan. Ik weet niet of het makkelijk is de hele koplamp uit te bouwen? Of kan ik bv. met beide doppen op de achterkant van de koplamp los in 1 met een föhn warme lucht blazen? Of is er nog een ander trucje?

Bedankt voor jullie hulp :)

Abel_Nissan

Geplaatst door Abel_Nissan (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

scholvis (0), 13 jaar geleden

lamp er even uithalen of voorzichtig met een fohn er in blazen of met een luchtspuit er in blazen
mvg sander

JEROEN5326 (0) PRO, 13 jaar geleden

Of je haalt de rubberdop eraf en zet je grootlicht aan en dekt het
glas af met een doek; dan kan de warmte goed weg !!

Suc6 Jeroen

Abel_Nissan (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de reacties. Ik heb beide rubber doppen verwijderd, grootlichtlampje eruit, föhn op lauwe temperatuur en lage snelheid een tijdje laten doorstromen (minuutje of 15). Toen was al het vocht verdwenen. Nu even afwachten of het definitief weg is...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.