Nissan Primera: motormangementlampje brandt, wagen bij de dealer gereset

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 i

Hallo, bij m'n primera p12 is het gele/oranje dasboardlampje van het motormangement gaan branden. Ik heb de auto naar de Nissan dealer gebracht en zij hebben de boordcomputer gereset. Er zou volgenswe de dealer een probleem zijn met de lambdasonde. Nu heb ik weer zo'n 100 km gereden en de het lampje is weer gan branden.
Ik neem aan dat er weer een probleem is met de lambdasonde. Wat mij wel is opgevallen dat de auto nu ensuk meer verbruikt 1 op 10 rijdt hij momenteel voorheen was dat een stuk zuiniger.

Wat kan het probleem zijn en hoe kan ik het oplossen. wat kost een lambdasonde en kan ik diezelf vervangen?

jackie0473

Geplaatst door jackie0473 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 13 jaar geleden

Opnieuw uitlaten lezen en de storingscode hier noteren.

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

pitermtb (0), 13 jaar geleden

Hallo ik weet dat het wellicht niet de manier is maar ik had hetzelfde een tijdje geleden en heb toen de accukabels er een nachtje vanaf gehad en tot nutoe is het lampje niet meer gaan branden (en houd ook niet meer in).
[quote=jackie0473]Hallo, bij m'n primera p12 is het gele/oranje dasboardlampje van het motormangement gaan branden. Ik heb de auto naar de Nissan dealer gebracht en zij hebben de boordcomputer gereset. Er zou volgenswe de dealer een probleem zijn met de lambdasonde. Nu heb ik weer zo'n 100 km gereden en de het lampje is weer gan branden.
Ik neem aan dat er weer een probleem is met de lambdasonde. Wat mij wel is opgevallen dat de auto nu ensuk meer verbruikt 1 op 10 rijdt hij momenteel voorheen was dat een stuk zuiniger.

Wat kan het probleem zijn en hoe kan ik het oplossen. wat kost een lambdasonde en kan ik diezelf vervangen?[/quote]

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.