Nissan Primera: kofferklepschakelaar P12 (4 deurs)

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

het rubber hoesje om de schakelaar van de achterklep is gescheurd. Waarschijnlijk doordat er vocht ingelopen is en daarna bevroren. Informatie bij de dealer bood als enige oplossing om een compleet nieuwe schakelaar van plm. 80 euro te bestellen. Losse rubber hoesjes schijnen niet leverbaar te zijn. Dan moet je die schakelaar er ook nog in (laten) maken. Heeft iemand nog een andere/goedkope oplossing? Ik heb die schakelaar vorig jaar al gedemonteerd en de rubber hoes aan de binnenkant gelijmd net een stukje binnenband van een fiets. Dit heeft jammer genoeg niet afdoende gewerkt.

martinp1

Geplaatst door martinp1 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

JEROEN5326 (0) PRO, 14 jaar geleden

HELAAS pindakaas , er is geen andere oplosssing. Het rubbertje wat je beschrijft is NIET los te verkrijgen;
alleen de hele schakelaar is te krijgen.

Jeroen

pitermtb (0), 14 jaar geleden

Laat ik nu sinds vorige week net hetzelfde probleem hebben maar dan met de estate uitvoering. Ik heb het rubbertje erafgehaald Maar omdat het hier regent heb ik een stukje isolatieband op de schakelaar geplakt om toch iets van een bescherming te krijgen. Tot mijn verrassing deed ie het vandaag weer. Waarschijnlijk is het vuil/pekel door de regen weggespoeld.

Dus doet je schakelaar het, plak er gewoon een stukje tape overheen. Het gaat er tenslotte om dat het goed afgedicht is en fleksibel is genoeg om te bedienen.


[quote=JEROEN5326]HELAAS pindakaas , er is geen andere oplosssing. Het rubbertje wat je beschrijft is NIET los te verkrijgen;
alleen de hele schakelaar is te krijgen.

Jeroen[/quote]

martinp1 (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de bevestiging dat het hoesje niet los te verkrijgen is, dan hoef ik niet verder te zoeken. Ook de tip van Piter zal ik onthouden als ik de schakelaar weer ga uitbouwen. Misschien dat een oud stukje binnenband dezelfde werking heeft. In ieder geval bedankt.

martinp1 (0), 8 jaar geleden

probleem opgelost via v.Deijne in Volkel. Zij hadden nog een exemplaar op de plank liggen.

jan5047 (0) PRO, 8 jaar geleden

Na 5 jaar geweldig

pitermtb (0), 8 jaar geleden

:-)

martinp1 (0), 8 jaar geleden

probleem opgelost. Heb de schakelaar vandaag geplaatst en voor de zekerheid ingepakt in plastic (ivm mogelijk lekwater op de schakelaar).

martinp1 (0), 8 jaar geleden

probleem opgelost. Heb de schakelaar vandaag geplaatst en voor de zekerheid ingepakt in plastic (ivm mogelijk lekwater op de schakelaar).

martinp1 (0), 8 jaar geleden

vanaf vandaag weer een prima werkende schakelaar. Oude heb ik wel bewaard. Over een tijdje kunnen we de rubber hoes misschien wel printen met een 3D printer!

Pietpraat (0), 6 jaar geleden

Ik had het rubber vervangen door fietsband (gelijmd met superlijm GEL, geen gewone superlijm want dat loopt uit en dan zit alles vast). Maar na 2 jaar blijft de schakelaar nu bij mij hangen (klep gaat spontaan open).
Wellicht is het fietsband te s tug geworden.

Via PartSouq en mn VIN code vond ik dat de kofferdekselschakelaar boven de nummerplaat/camera in de achterklep van de Primera P12 (WP12) code 90602AV710 heeft. Deze site heeft werkelijk alle tekeningen en bestelcodes, maar de code is hier onbestelbaar. Via russische aanbieders (2e hands met foto's).
vond ik dat ook de Nissan Pathfinder deze schakelaar gebruikt en dat nummer 253809U00A compatible is.
Deze heeft de klemlipjes aan de uiteinden i.p.v. de zijkanten en is voor 40 dollar incl wél te koop bij PartSouq.

Kan iemand bevestigen of de maten inderdaad gelijk zijn?
Moet de binnenbekleding los of kan ik de schakelaar er zo uitfloepen met een schroevendraaier?

martinp1 (0), 6 jaar geleden

Beste Pietpraat,
je moet de binnenbekleding weghalen en daarna het hele paneel (waar de kentekenplaat op gemonteerd zit) demonteren. Dan kun je gemakkelijk bij de schakelaar komen. Deze wordt namelijk omklemd door de opening in het paneel. Als je de schakelaar er met een schroevendraaier er uit wil "joepen", vermallemoer je, zowel het paneel, als de schakelaar. Let wel op het weer terugplaatsen van het paneel, want er zit een afdichprofiel omheen geplakt. Die wil met het terugplaatsen wel eens loslaten. Dubbelzijdige smalle tape biedt uitkomst daarbij.
Succes!

Pietpraat (0), 6 jaar geleden

Hoi Martinp1

Ik stel je reactie zeer op prijs maar had geen tijd om te klussen.

De schakelaar is heel makkelijk te verwijderen als je hem sloopt.
Verwijder het rubber (mar dat is meest kapot) en breek/trek het drukgedeelte eruit.
Nu kun je vanaf de binnenzijde de klemlipjes er met een schoevendraaier uitbreken..
De schakelaar valt er dan uit en je kunt hem met een stekkertje loshalen.

De achterklepschakelaar voor NISSAN P12 heeft vele opvolgers 90602AV710 --> 90602AV711 --> 90602AV71A . Echter ook 90602AV71A is niet te krijgen. Soms wordt naar 253809U00A verwezen en die had ik ik besteld op PartSouq. Tot mijn verassing was deze echter veel kleiner en heeft een andere stekker. Uiteindelijk heb ik hem in een aluminium plaatje gemonteerd en dit plaatje m.b.v. twee schoefjes en grote ringen aan het gat bevestigd.

De microswitch was inderdaad kapot (nagemeten) en de oorzaak is vocht, en dat kwam zeker niet van onder de schakelaar vandaan! Ik had de schakelaar helemaal met ducttape afgeplakt en bij verwijderen daarvan kwam ineens veel water!

Heb dus toch nog de kunststof bekleding van de achterklep verwijderd en zag toen vocht onder de doorvoer van de ruitenwisser. Heb dit doorvoerrubber aan de buitenzijde gekit.

Maar ook de door jouw genoemde afdichting tussen het kunststof paneel (waar camera/nummerplaat e.d opzit) en de metalen klep zelf is niet bepaald dicht denk ik. Tja, waarschijnlijk was dat al jaren zo. Het water loopt uiteindelijk onderaan de klep in afwatergaatjes weer naar buiten. Die nieuwe schakelaar is trouwens helemaal gesealed.

Groet PietPraat

Nissanwielmonteur (0) PRO, 6 jaar geleden

Dat die 9U00A kleiner is dat klopt. Wat de site niet vermeld en het dealer programma wel is dat je er nog het een en ander moet bijbestellen

Een kentekenverlichtngskabelboom en 2 afwerkpanelen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.