Nissan Micra: Lekkage i n Nissan Micra

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Sinds een aantal weken is de vloer in de Micra voor de bestuurders stoel drijfnat. Laatst stond er na regen zowaar 1 tot 2 centimeter water in. De stoel was echter droog. De Micra heeft een schuifdak maar of dat de oorzaak is weet ik niet. Waar kan dit water vandaan komen? Het open schuifdak is af fabriek. Kan er een waterafvoer verstopt zijn, mocht dat er al in zitten? Wie heeft een tip waar te zoeken.

harrys

Geplaatst door harrys (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

kombikart (0), 15 jaar geleden

Kijk eens onder de parafaan of alle waterafvoerkanalen open zijn. Daar wil in de loop van de tijd wel eens wat troep voor gaan zitten. Dan kan het water niet meer weg en loopt dan naar binnen.
Komt bij veel auto's voor. Is niet iets wat alleen de Micra heeft.

Gr Fred

harrys (0), 15 jaar geleden

Dag Fred,
Dank voor je snelle reactie. Ik heb net even gekeken en zaten op het rooster onder de motorkap veel bladeren. Moet ik over de hele lengte die hard plastic rand losmaken? Daar zit ook de aansluiting in voor de ruitenwissers. Kan het probleem daaronder zitten? Groet Harry

Nissanwielmonteur (0) PRO, 15 jaar geleden

Hallo,

Persoonlijk denk ik dat je het inderdaad in de waterafvoer van het schuifdak moet zoeken. Mogenlijk is het afvoerslangetje aan de linkerboven hoek los. Deze loopt dan door de raamstijl naar beneden en steekt dan ergens naar buiten. Misschien ook handig om te kijken of alle gaten in het schutbord wel dichtgestopt zijn en controleer ook de bedrading tussen de deur en de deurstijl. Als je de paravanplaat weghaalt kijk dan ook even naar de twee groene blokjes waar de voorruit op steunt. De rechtse is vaak ook een verooraker van lekkage.


Succes Ton

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.