Nissan Micra: Na stoppen stationair te hoog toerental

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo,

Ik heb de volgende problemen met mijn oude vertrouwde micra:

1: Indien ik met de micra rem en stil sta voor een stoplicht, loopt de motor een seconden of 5 met een hoog toerental, daarna zakt ie terug naar een normaal toerental. Wat kan dit zijn?

2: Tweede probleem is dat de motor erg zenuwachtig reageert op het gas. Als ik het gaspendaal los laat en dan weer intrap, begint ie te schokken.

Ter info in voor bovenstaande problemen had ik het veel voorkomende probleem van afslaan van de auto. Dit heb ik opgelost door de drie contactpunten in de luchtmassameter aan te solderen. Hij sloeg toen niet meer af, maar heeft dus nu bovenstaande problemen. Kunnen deze toch nog met de luchtmassameter te maken hebben?

Groeten,
Marcel Udink

MUD

Geplaatst door MUD (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

hennep (0), 16 jaar geleden

even het gasklephuis schoonmaken een prop erin drukken en inspuiten met velgenreiniger de klep ook even wachten het roet loopt er zo vanaf dan opwrijven het randje van de klep ook, dan een druppeltje motorolie op het scharniertje dan gaat ie weer soepel want de klep zet uit door warmte en wil dan wel blijven hangen door het roet dan smoort ie

hennep (0), 16 jaar geleden

ook de ontsteking controleren bougie's op vuil of versleten. bobine.accu.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.