Nissan Micra: remschoenen nissan micra

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hallo experts,

De remschoenen (achter) van m'n micratje schijnen bijna op te zijn. Zijn deze eenvoudig zelf te vervangen? Weet iemand of deze geklonken of gelijmd of anders zijn? Verder nog tips?

Dank!

dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie

Geplaatst door dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

hellbat (0) PRO, 16 jaar geleden

stelt ( bijna ) niets voor

trommels demonteren ( centrale moer losdraaien, trek dan naaf en trommel er in zijn geheel af) remstellers terugzetten, setje nieuwe schoenen eropzetten ( zijn compleet, hoef je niets aan te lijmen of klinken), zaak terugmonteren, paar keer op de rem trappen, met lopende motor om de remmen te stellen.

Groeten Marcel

dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie (0), 16 jaar geleden

Bedankt Marcel voor je reactie: Mooi :)
De garage adviseerde daarnaast om gelijk de remcylindertjes van de achterremmen te vervangen omdat deze wel eens problemen kunnen geven, zeker bij vervanging van de schoenen.

Is dit aan te raden?

Dank!

kombikart (0), 16 jaar geleden

Is denk ik wel een goede tip. Die willen nog wel eens gaan lekken en kosten niet veel. Je hebt dan toch al alles open liggen. Gr Fred

dupl-u-13282-5dd14a0942010+Bokkie (0), 16 jaar geleden

Ok, dank.
Is dat eveneens eenvoudig te vervangen? Neem aan dat de handel dan ook ontlucht moet worden? Gelijk mooie aanleiding om de remvloeistof te vervangen?

kombikart (0), 16 jaar geleden

Ja je moet ze wel ff ontluchten. Is niet zo moeilijk en het voordeel wat je hebt is dat je de ontluchtingsnippels niet afbreekt omdat ze nieuw zijn. Dit wil nog wel eens gebeuren als ze ouder zijn en dus niet meer zo gangbaar zijn.
ik spuit ze een paar dagen van te voren dan ff in met wd40 en laat dat een paar dagen intrekken. Gaan eigenlijk met een goed passende sleutel dan meestal wel los.
Gr Fred

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.