Nissan Almera: nissan almera wil af en toe niet starten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Onze Nissan Almera 1.6 5HB bwj 1996 wil af en toe niet starten in de P of N stand.
Lampjes op daschboard branden en er zit een nieuwe accu in.
2x de ANWB gebeld die stappen in en hij loopt, dit schiet natuurlijk ook niet op.
Wie weet waar we dit probleem moeten gaan zoeken?????

MVG Piet

nissanalmera

Geplaatst door nissanalmera (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Beetje rommelen met de pook als het weer gebeurt. Het lijkt erop dat de PN-schakelaar kapot is.

nissanalmera (0), 11 jaar geleden

Hallo Ton
Bedankt voor je reactie,die PN-schakelaar is dat die schakelaar die onder de accu bij dat asje dat de versnellingsbak in gaat en waar de kabel (bediening) aan vast zit??
Volgens mij kun je dat ding ook uit elkaar halen , misschien een een kwestie van schoonmaken?? en als dat niet mogelijk is waar zou ik dan het beste zo'n schakelaar kunnen gaan halen nieuw of sloop??
Bedankt MVG Piet

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja die bedoel ik.

Volgens mij kan hij niet uit elkaar. Maar dat weet ik niet zeker. Ik zou een nieuwe halen bij de dealer. En sloop exemplaar kan net zo slecht wezen.

nissanalmera (0), 11 jaar geleden

Hallo Ton

Ik denk dat we er uit zijn; omdat we nog niet 100% zeker van de zaak waren hadden we nog niks ondernomen, afgelopen zaterdag was het weer zover,ANWB erbij
en wat denk je? natuurlijk starten, maar deze man gaf ons de tip als het probleem zich weer voor deed op de startmoter te tikken. later op de dag weer kuren, op de startmoter tikken en ja, starten! nog een keer, en dan weten we het zeker. het ging de hele week goed behalve afgelopen vrijdag. op startmoer getikt niks daar.
ANWB er weer bij,gelukkig hij deed nu ook niks.een massief stuk ijzer erbij en de startmoter een flinke dreun verkocht,en starten dus geen twijfel meer. het ligt aan de startmoter. deze is nu in reparatie, dus probleem opgelost.

Ton bedankt voor je aandacht MVG Piet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.