Nissan Almera: nokkenas sensor

Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2DI

Hallo allemaal,

ik heb een nissan almera n16 2.2DI waarvan de nokkenas sensor defect is weet iemand misschien waar ik die kan vinden. ik zie hem nergens.

Roland1971

Geplaatst door Roland1971 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Almera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Aan de achterkant van de motor als je die in lengte richting bekijkt. Of in de brandstofpomp. Maar ik weet het even niet zeker. Kan het vanavond wel voor je opzoeken.

Roland1971 (0), 11 jaar geleden

Hallo,

Bedankt voor de reactie ik heb de oude brandstofpomp bekeken maar daar zie ik niet de sensor zitten die ik heb gekocht.
En met de achterkant lengte richting bedoel je dan bij de vacuumpomp in de buurt.

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Ja naast de vacuumpomp.

Maar als die daar niet zit dan zit tie echt in de pomp.

Wil je mij het chassisnummer geven??

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Maar wat is precies de klacht???

Roland1971 (0), 11 jaar geleden

ik heb deze auto gekocht met volgens die handelaar een defecte brandstofpomp ik heb de pomp uitgewisseld wat niet erg gemakkelijk ging maar goed toen wou de auto nog niet starten heb ik hem naar een nissan dealer gesleept daar hebben ze hem uitgelezen en kwamen ze met geen communicatie met immo naar ecu en storings code p1377 maar dat wisten zelf ook niet wat dat was 100 euro armer en niets opgelost auto weer opgehaald en naar een bedrijf gebracht die voor mij de start blokkering ging verwijderen en die vertelde mij dat het lag aan de nokkenassensor die ik vervolgens nergens kan vinden.

auto start nu wel maar moeizaam slaat pas aan als de accu bijna leeg is en nu lekt de stuurpomp ook nog.

mijn chassisnummer is sjnedan1 6u0023739

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

De sensor zit inderdaad in de pomp.

Maar volgens mij komt die storing me bekend voor. In die zin dat ik dat pas ook uitgelezen heb bij een 2.2 en daar bleek dus de signaalplaat van de krukassensor beschadigd te wezen door een deel uit de koppelingplaat. (ik zag me geest al zweven voor het demonteren van de pomp, heb het 1 keer gedaan en vindt het een bere klus.)

Misschien kan je met een lampje de signaalplaat bekijken als je de sensor eruit haalt. Die zit bij de verbinding van motor/versnellingsbak beetje naar beneden en met 1 boutje vast.

Roland1971 (0), 11 jaar geleden

Zit de sensor dan op de kopse kant van de pomp tussen de inspuit leidingen? maar dat lijkt niet op de sensor die ik heb gekocht.
de sensor die je beschrijft had ik al gevonden om dat dat de enigste sensor is die ik kon vinden en precies lijkt op de sensor die ik heb gekocht.

maar betekend dat dan ook dat mijn koppelingsplaat stuk is.
En als de singaalplaat beschadigd is?

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zeg niet dat het zo is maar het kwam ineens in me op.

Mocht de signaalplaat door een deel van de koppeling beschadigd zijn zoals ik toen gezien heb dan moet je een nieuwe plaat aan het vliegwiel zetten.

Maar nogmaals ik zeg niet dat dit bij jou ook het geval is. Het is puur van "He dat heb ik eens uitgelezen en de oorzaak gezien".

De sensor zit in de pomp verwerkt en kan je er niet uitschroeven. Moet even naar een plaatje kijken om te zien wat je bedoelt. Ze zijn niet heel dik bezaait meer met die motor in de dealerwerkplaats.

Roland1971 (0), 11 jaar geleden

kan die storingscode misschien ook komen door dat nokkenas een tandje verkeerd stond, ik had pas later in de gaten dat de keting gekleurde schakels had ik heb zover ik het kon zien de pomp goed gezet gecontroleerd met een inbus sleuteltje door een spoel poortje of zo iets in de poelie van de pomp.

maar ik krijg op zich nu de auto wel aan maar duurt erg lang maar als hij draaid lijkt het goed te lopen 900 tr/m en reageert ook op het gas pendaal het slechte starten mischien nog lucht in het systeem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Almera of stel zelf een nieuwe vraag.