Nissan Micra: Nissan K10 (12S) 1-2 cilinders vallen (onder druk) weg

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Motorcode: 12S

Auto hield al een tijdje licht in, niets ernstigs doch wel vervelend.
Stationair was onregelmatig, lastig file rijden maar eveneens niets ernstigs.

Zaterdag olie verwisseld, paar dagen vrij en de hort op naar Luxemburg.
Heb Luxemburg gehaald doch maar weer omgekeerd, geen rijden met een auto welke tussen de 2000 en 3100 toeren minimaal één maar ook wel twee cylinders kwijt is!

Het doet zich met name voor als je bijvoorbeeld een heuvel op moet en dus (flink) gas bij moet geven, vergeet het maar... nog zo'n voorbeeld: je moet een weg op draaien en er komt een vrachtwagen aan denderen, jij denkt effe gas geven en wordt vervolgens de volgende dag wakker gemaakt in het ziekenhuis door een blonde verpleegster.....
Ik kan het 'besturen' dmv. heel rustig gas geven, dan komen de verdwenen cylinders er wel weer bij doch zodra ik ook maar iets te veel gas bij geeft verdwijnen de cylinders weer.

Terug uit Luxemburg toch 160 op de teller gedraaid, bereikt door heel rustig gas te geven, riekt er dus naar dat 'onder druk' iets er mee op houdt.
Eigenlijk heeft de auto, gelet op de leeftijd, het uitstekend gedaan, motortje torde best en ik had best schik, gereedschap en onderdelen achterin de auto niet nodig gehad! Alleen die verdwijnende cylinders......

Bougies zijn (denk ik) goed
Jaar geleden de distributie-riem vervangen maar niet de spanner. Dit de boosdoener? (Denk het niet daar de brandstofpomp, waar mijn gedachten naar uitgaan) elektrisch is en niet mechanisch)
Brandstoffilter vervangen
Kleppen laatst gesteld en TWEE keer gecontroleerd! Trouwens, als ze te strak zouden staan loopt ie helemaal niet stationair als hij warm is. Licht inhouden deed de auto voor het stellen al.

Ontsteking?
Brandstofpomp? (gaan mijn gedachten naar uit)

Al die verbeteringen, schoonmaken, stellen en vernieuwen HADDEN lichte kleine verbeteringen tot gevolg maar het is dus nu een fiasco :-(

Oh ja, het is een S-je, weet niet of dit iets uit maakt.

hcbs

Geplaatst door hcbs (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

hansfw (0) PRO, 13 jaar geleden

hallo
kontroleer eens de vacuum slangen deze lekken vaak bij de aansluitingen

hcbs (0), 13 jaar geleden

ga daar morgen eerst naar kijken.

Schiet me nu in ene te binnen, heb het benzinefilter vervangen maar toen ik het filter van de leiding af trok liep de tank leeg! De wet van de comunicerende vaten................
Rara hoe kan dit als de brandstofpomp er nog tussen zit en uit staat??
Je zou dus zeggen toch de pomp!

Ik zal zonder meer ook de vacuumslangen controleren. je kan het horen als er eentje lekt, wel eens meer gehad.

hcbs (0), 11 jaar geleden

auto opgeruimd

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.