Nissan Micra: Nissan micra K11, lage koppeling

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hoi,

Ik rij sinds een aantal dagen in de auto van mn vriendin (lekkere pekel bak) en merk dat de koppeling vrij laag al op komt. Als ik een aantal keer pomp dan zit hij weer netjes hoog. Schakelen en koppelen gaat verder gewoon lekker soepel.
Nu dacht ik dat het misschien een lekke koppelingscyclinder kon zijn, maar ik kijk net, en zie dat hij een koppelings kabel heeft. De lekke koppelings cylinder valt dus af.
Heeft iemand een idee welke kant ik het op moet zoeken? Een probleem met de drukgroep? Ik snap niet helemaal waarom de koppeling weer hoger komt na het pompen als het niet hydrolisch werkt. Waarschijnlijk is het prima verklaarbaar maar heb ik niet genoeg verstand.n ;)

Thanks alvast!

ZeromaNoiS

Geplaatst door ZeromaNoiS (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sanscorp (0), 13 jaar geleden

je zegt het eigenlijk zelf al... ik gok op de drukgroep; ben geen expert maar volgens mij blijft er weinig anders over...

ZeromaNoiS (0), 13 jaar geleden

[quote=sanscorp]je zegt het eigenlijk zelf al... ik gok op de drukgroep; ben geen expert maar volgens mij blijft er weinig anders over...[/quote]
Heey, bedankt voor je antwoord. Momenteel werkt hij weer perfect. Mischien had het iets te maken met de kou/sneeuw. Mocht de koppeling binnenkort weer te snel aangrijpen dan ga ik eens kijken of het me lukt een nieuwe drukgroep te plaatsen.
Ik ben nog nooit met een versnellingsbak bezig geweest, is dus sowieso wel een leuke les. ;)

Theo Sparenburg (0), 13 jaar geleden

Ik zou toch eerst even kijken/informeren of het geen zelfstellende koppelingskabel is waarvan de verstelling niet goed meer werkt.

vr.gr. Theo

ZeromaNoiS (0), 13 jaar geleden

Hoi Theo,

Ook jij bedankt voor je antwoord. Ik dacht zelf dat een zelfstellende koppeling per definitie hydraulisch is, maar ik begrijp dat dit dus niet zo is?

Mvgr, kwinten.

Theo Sparenburg (0), 13 jaar geleden

Er zijn auto's waarbij in de koppelingskabel of bij het koppelingspedaal een zelfstellende inrichting is opgenomen. Ik weet echter niet of dat voor jouw auto ook geldt, vandaar mijn suggestie om dit even na te kijken of vragen voordat je de boel gaat loshalen en wellicht onnodig werk gaat doen


vr.gr. Theo

ZeromaNoiS (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor de tip. Ik ga dat zeker even uitzoeken voordat ik de bak er onder vandaan haal.

ZeromaNoiS (0), 13 jaar geleden

p.s.

Als iemand toevallig nog een werkplaats handboek voor een K11 heeft (PDFje ofzo), of weet waar die vandaan te halen is laat het me graag weten.
Alvast bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.