Nissan Primera: P12 2003 loopt onregelmatig stationair

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2 Dci

Hallo,

Ik heb een primera p12 bwj 2003 diesel 2.2 dci.
Sinds een half jaar loopt de motor onregelmatig stationair. Dit is vervelend tijdens het file rijden. Het toerental varieert dan tussen de 400 en 800 toeren/min. Een half jaar geleden kwam het af en toe voor , en werd steeds meer. Nu is het af en toe, dat het NIET voorkomt. Als ik het gas iets indruk zodat de motor rond de 800 t/min. draait is het iets beter. Tijdens het rijden, behalve in de file met de voet van het gaspedaal, merk ik er verder niets van en ook het verbruik ligt nog steeds op 5,5 tot 6.0 liter/100km.
Ik heb wel eens gelezen, dat het kan liggen aan de luchtmassa meter of sensor. Iemand een idee?
groeten, Duutser

Duutser

Geplaatst door Duutser (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Duutser (0), 14 jaar geleden

Hallo,

ik heb eens gezocht naar dit probleem bij de proffesionals. Daar wordt gesproken over de scv- klep. zou dit kunnen en wat doet deze klep?

Duutser

Nissanwielmonteur (0) PRO, 14 jaar geleden

De scv-klep regelt om het simpel te zeggen de brandstofdruk in de verstuivers. Het zou kunnen dat dat de oorzaak is maar ik beweer het niet.

Duutser (0), 14 jaar geleden

Hallo Ton,
Is er nog een simpele actie die niet te duur is waardoor ik achter de oorzaak kan komen?
gr. Duutser

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.