Nissan Primera: Radar adaptive cruise control functioneert niet

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: P12 2L CVT

Beste,

Sinds een tijdje grijpt mijn radar van de adaptive cruise control niet meer in als ik een andere auto nader. Één keer heeft deze nog wel gedaan, maar tijdens de volgende rit was dit weer niet werkend. Kun je de radar testen?

Krijg geen meldingen dat er iets fout zit en de cruise control (controle-)lampjes werken wel (lichten op als ik het contact aan zet.

Naar mijn weten kun je de radar niet aan/uit zetten en is deze altijd geactiveert. Mijn cruise controle zelf werkt wel gewoon prima.


Heeft iemand een verklaring/ oplossing?


alvast bedankt!



mvg Rob

crimson

Geplaatst door crimson (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik zou het zo echt niet weten. Moet er echt even voor gaan zitten. Doen die blokjes van de radar het wel op het dashbord??

kaleido 1 (1845) PRO, 11 jaar geleden

Sensor niet vuil of verkeerd gericht?

JEROEN5326 (0) PRO, 11 jaar geleden

Volgens mij kan je deze ´cruise controle´ uitlezen via de consult , heb een keer de radarunit opnieuw moeten calibreren.


Jeroen

crimson (0), 11 jaar geleden

Ton,

sorry voor mijn late reactie!

Die "blokjes" verschijnen wel in beeld en kan ik aanpassen, wat niet verschijnt is het auto symbooltje wanneer de radar iets detecteerd.

De sensor is niet vuil, maar misschien is de oorzaak lichte corrosie aanslag. De uitrichting zou ik eens moeten checken (maarja moet uitzoeken hoe en wat).



En Jeroen,

uitlezen via consult, bedoel je dan zo'n OBD (of zoiets) lees kastje? Is calibreren een lastige/kostbare zaak?


gr Rob

JEROEN5326 (0) PRO, 11 jaar geleden

Rob ,

Consult II is de uitleescomputer van Nissan, en tja lastig ?? Ik heb toen de 'uitlijnset' geleend van Nissan Nederland

Jeroen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.