Nissan Primera: sensor p12

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,8

Hoi... Zijn we weer eens op het forum..:-)

Tijdje geleden kwam ik met mijn primera stil te staan vanwege een defecte nokkenas-sensor. Dit is inmiddels vervangen en de auto deed het weer als vanouds. Nu begon hij gisteren een paar keer voor, circa 1 seconde, in te houden en het gele motormangement lampje is gaan branden. Nu vermoedt ik dat de krukas-sensor ook vervangen moet worden. Graag hoor ik jullie mening!

Verder wil ik binnenkort de achterste remblokken en schijven vervangen. Dit wilde ik zelf doen. Het enige lastige zou moeten zijn om de remzuiger terug te duwen. Dit zou draaiend moeten (tegen de klok in) en te tegelijkertijd naar binnen duwen?

Is er een groot verschil in kwaliteit van de schijven van TWR of BREMBO? Deze kan ik namelijk hier vlakbij krijgen.

Met vriendelijk groet,
Piter

pitermtb

Geplaatst door pitermtb (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Misschien beter om eerst de foutcodes uit te laten lezen.
Dat scheelt het onnodig vervangen van goede onderdelen.

pitermtb (0), 11 jaar geleden

Toch maar de gok genomen (waarschijnlijk heeft deze P12 niet meegedaan aan de terugroepactie en omdat een paar maand geleden ook al de nokkenassensor de geest gaf en toen iemand een probleem had met de krukassensor metdezelfde symptonen als de mijne nu) en een nieuwe krukassensor gemonteerd. Hij rijdt weer prima zonder schokken en inhouden dus proleem lijkt opgelost..:-)

Trouwens fantastiche fijne plek om bij te komen..:-)

Noch iemand advies/tips voor de achterremmen?

Groet,
Piter

welpje (0), 11 jaar geleden

heb nog nieuwe achterschijven voor je liggen van nipparts interesse?
schonewille.e@home.nl

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.