Nissan Silvia: Startmotor draait, auto start niet, stroomverdeler?

Bouwjaar: 1984, Brandstof: Benzine, Motorcode: FJ20E

Dag allemaal,

Sinds gisteren heb ik problemen met het starten van mijn Silvia uit 1984. Na het repareren van het dimlicht startte de auto niet, waarschijnlijk vanwege een lege accu (tijdje lichten aangelaten om ze te repareren/testen). Vervolgens heb ik de auto proberen te jumpstarten, toen sloeg de motor echter ook niet. De startmotor draait op normale snelheid rond, ook met extra gas start de auto. Vervolgens met een andere accu en een aantal keren proberen startte de auto wel. Vervolgens heb ik een flink stuk gereden en de auto nog 2x gestart, geen enkel probleem. Daarna is de auto tijdens het rijden plotseling stilgevallen en is ook niet meer aan te krijgen. Zelfde probleem weer: startmotor draait, motor slaat niet aan. Het volgende heb ik al gecheckt/geprobeerd:

- Twee accu's geprobeerd, zijn allebei goed en vol, geen resultaat.
- Alle electra doet het nog steeds, koplampen/verwarming, etc werkt gewoon.
- Startmotor in orde
- Koude/warme motor maakt geen verschil.

Aangezien de auto onder het rijden opeens stilviel en alle overige electra nog gewoon werkt zat ik zelf te denken aan de stroomverdeler/ontsteking, aangezien alle overige electra werkt en het probleem meer behelst dan alleen het starten, anders zou hij tijdens het rijden ook niet stilvallen. Heeft iemand nog ideeën/tips voor wat ik zou kunnen proberen? Alvast bedankt!

Yvesdouleac

Geplaatst door Yvesdouleac (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Silvia? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Marius Kuijt (0), 13 jaar geleden

Is er een vonk bij de bougie?

jan5047 (0) PRO, 13 jaar geleden

even controle van vonk en benzine als hij stilvalt
succes jan

Yvesdouleac (0), 13 jaar geleden

Dank voor de reacties al, ik wilde die zaken even gaan doormeten, maar heb hem eerst nog een aantal keren proberen te starten. De eerste 2x gebeurde er niets, daarna startte de auto maar viel na 2 sec. gelijk weer stil. De 5e keer bleef de motor wel lopen, daarna een stuk gereden en weer proberen te starten, geen enkel probleem. Ik vermoed zelf dat de motor verzuipt/te weinig lucht krijgt. Wat zou het kunnen zijn? Vacuümslangen? Brandstoffilter?

Yvesdouleac (0), 13 jaar geleden

Het probleem lijkt vooralsnog opgelost te zijn, ik heb het brandstoffilter vervangen en de auto loopt weer als een zonnetje nu :)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Silvia of stel zelf een nieuwe vraag.