Nissan Primera: Startproblemen nissan primera P11

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Tijdens starten hoor je even dat bendix van startmotor uitkomt maar direct terugtrekt . Je hoort dat bendix nog doordraait maar neemt dus starterkrans niet mee.

Startmotor vervangen door een nieuwe, echter probleem blijft hetzelfde.

Denk zelf dat tijdens starten er slechts even spanning op startmotor komt en hierna wegvalt, ondanks sleutel in startstand staat.

Kan het zijn dat er iets met contactslot is? Of zit nog ergens een relais of iets anders?

Is het mogelijk om contact aan te zetten en met draad via plus accu eventjes op het contactpunt van startmotor te zetten (contactpunt wat van contactslot komt) om te horen of bendix nu wel uit blijft en starterkrans ronddraait en motor start?

Indien dit mogelijk is en geen schade veroorzaakt en het werkt moet er toch iets zijn dat er maar eventjes stroom op startmotor komt waardoor motor niet aanslaat?

Graag advies.

Frans

fransvandervalk

Geplaatst door fransvandervalk (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 10 jaar geleden

Frans

Hier modder je al een tijdje mee : http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Moderator Problemcar

fransvandervalk (0), 10 jaar geleden

Beste heer Kelder,

Dit is niet het antwoord op mijn probleem.
Inderdaad was er in 2009 contactslot probleem, echter sleutel was plotseling weer te draaien en werkt tot nu toe nog steeds.

Frans

fransvandervalk (0), 10 jaar geleden

Startprobleem opgelost. (even afmelden heer Kelder!)

Oorzaak was dat nieuwe (gereviseerde startmotor van €170 met inleveren oude) hetzelfde probleem gaf als oude startmotor nl. bendix die defect was.
Bedrijf waar ik startmotor gekocht heb heeft zelf aangeboden om probleem te onderzoeken en heeft wederom andere startmotor geplaatst.
Alles loopt weer als een zonnetje.


Frans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.