Nissan Micra: tik in kleppen of uitlaatsysteem?

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.0

Hoi,

ik heb een micra uit 1994, 1.0 16v.

Ik heb hem nu 2 jaar in bezit, aangeschaft bij 140.000 en nu heeft ie 200.000 gelopen. We rijden dus circa 30.000 per jaar met de auto en dat is de laatste weken alleen maar meer omdat m'n vriendin er 160 km per dag mee rijdt (snelweg).

Rond de kerstperiode is er een nieuwe achterdemper op gekomen. 5 weken geleden APK gekeurd, geen problemen geconstateerd.

Het is echt een prima motortje, maar als hij koud is (bij de start) komt er een sterke benzinelucht naar binnen en als het echt koud is buiten wil hij weleens uitvallen... Dit moet nog uitgezocht worden, maar misschien hangt het samen met het volgende:

Sinds een week of 8 hoor ik tijdens het accellereren een tikje. tiktiktiktiktik... maar het tikje wordt per week luider.. Eerst dacht ik aan de kleppen, maar nu ik merk dat het getik per week toeneemt zet ik daar mijn vraagtekens bij. Gisteren heb ik de motorkap opengezet en handmatig gas gegeven... Volgensmij komt het geluid bij het uitlaatspruitstuk vandaan en niet per se van de nokkenassen... Het is wel minder duidelijk hoorbaar met de motorkap open.

Ik ben eerlijk gezegd van plan nog een ton met het autotje te rijden dus wil ik nu op het geluid inspelen.. Iemand een idee?

Groetjes Sjoerd

CTIS

Geplaatst door CTIS (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 12 jaar geleden

kan zijn dat je uitlaatspruitstuk pakking doorgeslagen is,dan hoor je ook tsik tsik tsik.of zitten je bougie's goed vast dat het niet langs de bougie's lekt

kaleido 1 (1620) PRO, 12 jaar geleden

Kijk eens of je zwarte sporen tussen je uitlaatspruitstuk en je cilinderkop hebt , zoja pakking lek.
Wordt het geluid minder als de motor warm wordt ? kan het ook nog een gescheurd uitlaatspruitstuk zijn

CTIS (0), 12 jaar geleden

Ik zal straks eens kijken, het wordt alleen niet minder als de motor warm wordt...

CTIS (0), 12 jaar geleden

langs de bougies lekt niet, en geen zwarte sporen zo ver ik kan zien... ook toen iemand de uitlaat dicht hield voelde ik geen lucht lekken..

CTIS (0), 11 jaar geleden

blijkt toch een gescheurd uitlaatspruitstuk te zijn, ik ga hem vervangen. Bedankt!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.