Nissan Micra: Airbag lampje brand constant

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

Heb mijn Nissan Micra gekocht met een contine brandend Airbaglampje. Deze laten uitlezen door "de proffesionals" van een Nissan dealer in Amsterdam Zuidoost. Conclusie: wij kunnen niet direct zien op de computer wat de oorzaak is. Om dit op te lossen moet de auto een dag blijven staan.
Hier zal dan ook wel de hoofdprijs betaald voor moeten worden dus heb ik dat maar niet gedaan.

Bij een nadere inspectie kwam ik tot de ontdekking dat het palletje op de gordel van de bestuurder niet aanwezig was. Hiermee bedoel ik het palletje die als stop fungeert, zodat je de gesp op normale hoogte kunt vastpakken. Kan het zijn dat de gordel ooit vervangen is? En kan dit dan de oorzaak zijn dat het airbaglampje continu brandt? Wat te doen?

kennyk11

Geplaatst door kennyk11 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 12 jaar geleden

Als je airbaglampje brand dan hangt er ergens een zak uit, is de regelunit kapot of er is storing in de voeding van de regelunit.

Stel dat er ergens een gordel vervangen zou zijn voor een normale zonder schietpatroon danis er dus een onderbreking in de stroomkring. Een onderbreking of het contact maken van twee draden wordt opgemerkt als storing.

Bij een storing knippert het lampje.

kennyk11 (0), 12 jaar geleden

Het lampje knippert niet, maar brand continu. Wat zou ik nu hieraan kunnen doen?
Heb je misschien ook wat advies voor mijn andere berichten omtrent mijn hoog brandstofverbruik en vervanging van mijn veren?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.