Nissan Micra 1998: Verdelerkap+rotor vervangen en nu stotteren/haperen + afslaan bi

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CG13, Motorinhoud (cc): 1300, Vermogen (kw): 55

Beste Allemaal,

Nadat mijn Micra mij in de nacht van donderdag op vrijdag vorige week bij hevige regen in de steek heeft gelaten langs de A12 bleek dat hij niet meer zo goed functioneerde in natte omstandigheden. Toen hij gisterochtend niet meer wilde starten bij vochtig weer hebben we besloten de verdelerkap en rotor te vervangen. In de kap veel oxidatie aangetroffen dus dat leek geen verkeerde beslissing. Eenmaal vervangen een druppel nieuwe olie ingedaan en hij liep als een naaimachientje.

Echter bij de eerste serieuze kilometers (Almere-Utrecht) begon de auto (eenmaal warm) te haperen, stotteren en uiteindelijk sloeg hij af. Dit heeft de auto nooit eerder gedaan en zou dus in theorie iets te maken moeten hebben met die nieuwe verdelerkap/rotor van het merk Facet?

Ik lees echter op het forum heel veel verhalen over mensen met gelijksoortige problemen die ofwel de luchtmassameter, bobine of de nieuwe verdelerkap als schuldige aanwijzen. En in een geval een forumgenoot die exact dezelfde verdelerkap van het Merk facet noemt als oorzaak (onderste post): https://problemcar.nl/topic/nissan/schok...

De auto vertoont het haperen stotteren alleen wanneer hij warm is en wanneer het gaspedaal voor langere tijd lichtjes ingedrukt is. Op de lange stukken maak ik een 'pompende' beweging met mijn voet bij het gasgeven en dan is het probleem nauwelijks te merken.

Wie-o-wie heeft er ervaring met dit probleem en kan mij aanraden wat het beste te doen/vervangen?

Alle hulp is welkom!

Felux

Geplaatst door Felux (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Micra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Micra of stel zelf een nieuwe vraag.