Nissan Primera: Welke zekering is voor dashboardverlichting en achterlicht?

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 TD

Zowel het achterlicht als de dashboardverlichting werken niet. De handleiding hielp mij ook niet verder en dus bij de dealer (woon in Zweden) geweest en deze wilde mij meteen nieuwe bedrading, uitlezen, etcetera gaan berekenen..
Na hier op het forum gezocht te hebben en alle kleine zekeringen gecontroleerd te hebben las ik in ene dat er een zekering is voor zowel de dashboardverlichting als de achterlichten. Nogmaals de dealer gebeld. Nee, nee, geen idee..
Dus mijn dringende vraag; weet iemand welke zekering ik moet hebben en waar die zit. Ik vermoed dat het gaat om de grote zekeringen in een 'doosje' bij de motor. (die andere heb ik reeds gecheckt) Deze zijn 40A, 80A of 100A.. welke o welke?

Alvast vriendelijk dank voor degene die mij wil helpen!!

joycejune

Geplaatst door joycejune (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Nissan Primera? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Nissanwielmonteur (0) PRO, 10 jaar geleden

In het kastje links onder het stuur zitten allemaal kleine zekeringen. Op het deksel zit een plaatje. Zoek naar TAIL LAMP. Zal 7.5 of 10 amp zijn. Anders moet ik het esm erop naslaan.

succes.

joycejune (0), 10 jaar geleden

Hoi Ton!

Fijn dat je de tijd hebt genomen om te antwoorden, dank je wel. Maar de zekeringen onder het stuur heb ik reeds vervangen en die is het niet. Er zit onder de motorklep ook een zekeringendoos. daar zitten de standaardzekeringetjes in (roze/blauw, etc) maar ook zekeringen van 40 ampere, 80 ampere en 100 ampere. Deze zekeringen zijn niet standaardformaat. De 40 ampere zekering is bijvoorbeeld een grijs doosje met een doorzichtig bovenkantje.
Nu denk ik dat het 1 van die grotere zekeringen zou moeten zijn omdat er blijkbaar 1 zekering is voor zowel achterlicht als dashboardverlichting. In mijn handboek valt niet terug te lezen waar die zekeringen precies voor zijn, heel fijn. En ook de nissandealer hier weet het niet; nog fijner.
En dan is het (natuurlijk) zo dat deze grote zekeringen natuurlijk nergens zomaar te krijgen zijn, maar besteld moeten worden. Maar dan moet ik uiteraard wel weten welke het is.. Wellicht dat jij het wel weet, dat zou helemaal super zijn! Overigens heb ik gemeten en er staat stroom op de draad, dus de bedrading is ok en de achteruitrijlichten die op hetzelfde lampenblokje zit doet het inderdaad dan ook wel.. Help..??

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Nissan Primera of stel zelf een nieuwe vraag.