Opel Omega: Aankoop tips

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0i 16v

Hallo allemaal,

Ik overweeg een Omega 2.0i 16v te kopen. Nu heb ik er een gevonden met apk, 150.000 km ( aantoonbaar door dealeronderhoud boekje) en wel wat gebruikers sporen. Ik merk er niets aan en hij rijdt erg goed. Maar misschien zijn er nog tips waarop te letten of zwakke punten. Het is een ecotec motor en handgeschakeld.

Alvast bedankt voor de moeite,
Archy

kdt

Geplaatst door kdt (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

21 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 17 jaar geleden

Let op onderstel geluiden.

roestvorming bodem van de auto / wielranden / dorpels

let op motorgeluiden

Willem

kdt (0), 17 jaar geleden

Ok, dank je wel Willem. Ik hoorde hem een heel klein beetje piepen en ik ga er vanuit dat dat een droog rubbertje is.
Voor de rest van hij droog, schoon en heel van onder.

Thnx,
Archy

kdt (0), 17 jaar geleden

Zijn er misschien nog andere dingen? Ik lees nogal wat over bedrading die een storing van de krukassensor zou kunnen veroorzaken?

maarten22 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kijken of de bedrading allemaal goed in orde is, of het nog mooie kabelbomen zijn en niet waaraan gekloot is geworden!
Tevens even de koppelingsplaten nakijken, handrem op auto, in een hoge versnelling schakelen en koppeling laten opkomen, als het goed is moet hij afslaan, blijft hij met de koppeling omhoog nog draaien dan zijn ze op!
banden, remblokjes voor zover je die kunt zien, aandrijfashoezen, eigenlijk de standaard dingen verder!
Of laat hem door anwb keuren!
Succes

patrickt35 (0), 17 jaar geleden

De probleempunten van een Omega-B X20XEV, teveel om op te noemen.
Krukassensor, nokkenassensor, LFR, uitlaatspruitstuk(scheuren, of tapeindjes gebroken), olieverbruik, enz.
Met het aanschaffen van zo een auto heb je geluk of pech.

Santa (0), 17 jaar geleden

Zeg maar NEE, dan bespaar je je er twee...!

patrickt35 (0), 17 jaar geleden

[quote=Santa]Zeg maar NEE, dan bespaar je je er twee...![/quote]
Nou moet je ook niet gelijk TE negatief gaan doen. :-))

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

indien je omega wilt rijden, bel dan een een taxi, kwa kilometers ben je ''zeker'' goedkoper uit.

paul,

kdt (0), 17 jaar geleden

Oeps!

svengc (0), 17 jaar geleden

Ben het niet met Paul Kelder eens. Maar het kan natuurlijk zo zijn dat ik net die enige Omega heb die de uitzondering op de regel is. Sinds een half jaar rij ik absoluut probleemloos een Omega 2.2 dti waar ik in die periode 25.000 km mee heb gereden. Op de teller staat nu 150.000 km. Verbruik gemiddeld 1 op 13,5 en geen olieverbruik. Verzekeringkosten laag want nieuwwaarde laag. Houderschapsbelasting wel duur want erg zware auto. En auto was al voor grootste deel afgeschreven (bouwjaar 2000) toen ik hem kocht.

Wat mij betreft wordt mijn volgende auto weer een Omega!

Willem12089 (0) PRO, 17 jaar geleden

Wij hebben zelf op de zaak 4 omega's gehad waarvan 1, 2.0 16V

de 2.0 16V is bij 310.000km de deur uit gegaan

problemen voor zover ik weet:

* draagarm rubbers voor an achter 1 keer vervangen
* klepdekselpkakking 3x vervangen
* 1 keer een gescheurd spruitstuk gehad (bij 240.000km)
* 1 keer bougie kabels vervangen

olie verbruik bij 300.000km: 1 liter op 7000km (dus valt wel onwijs mee voor deze km stand)

Willem

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

Weet dat ie (Omega van 94) niet goedgekeurd werd vanwege doorgerotte balk(en) Sjaak

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Ik moet Willem helemaal gelijk geven! Ik rij zelf met een Omega 2.0,16V 'van '96 (op gas). ik rij er nu 2 jaar mee en enkel een probleem gehad met een defecte krukassensor. Dit probleem kwam in de 1e week na de aankoop. Ik heb toen de krukassensor vervangen en nooit geen problemen meer gehad! Op de teller staan nu 228.000 km. Bij elke Opel van die leeftijd wel opletten bij roest aan de dorpels ed.. Verbruik en olieverbruik vallen bij mijn auto supergoed mee!!!

Ik vind Paul Kelder dus wel erg voorbarig over Opel....

maarten22 (0) PRO, 17 jaar geleden

Vraag iemand als paul ook niet naar een opel ze zullen altijd pleiten voor volkswagen of audi terwijl ze geen enkele ervaring hebben met opel!

kdt (0), 17 jaar geleden

Ok, dank jullie wel voor de tips en ervaringen. Ik moet zeggen dat ik na het berichtje van Paul wel het idee had misschien de miskoop van de eeuw te gaan doen. Natuurlijk weet je niet alles van te voren maar mensen met meer ervaring weten vaak beter bij welk model er wellicht zwakke punten zijn.

Thanks,
Archy

Santa (0), 17 jaar geleden

[quote=maarten22]Vraag iemand als paul ook niet naar een opel ze zullen altijd pleiten voor volkswagen of audi terwijl ze geen enkele ervaring hebben met opel![/quote]
Hetzelfde geldt dus OOK voor Opel-minnend publiek!

Ik heb diverse Opels gereden, te beginnen bij de B-Manta's en B-Ascona's, een A-Manta en toen er gezinsuitbreiding kwam werd het een E-Kadett sedan.
Nou, IK weet inmiddels wat ROEST is! Vectra's en Omega's hadden ook veel last van die besmettelijke ziekte, maar de E-Kadett en de opvolger Astra stonden nummer 1 op de roestgevoeligheidslijst!

Voor mijn werkgever rijd ik ook Opel en ik moet eerlijk zeggen dat roest OOK nog stevig aanwezig was bij de Vectra van het bouwjaar 2000 en net iets later. Spontane roest op de lasnaden van de voorportieren EN roest die spontaan door de lak naar buiten kwam in het afwateringsgedeelte rondom de kofferbak. Hier kun je toch echt niet spreken van roest door steenslag of onzorgvuldig gebruik......
Het werd dan wel onder garantie hersteld, maar herstellen van vertrouwen in een produkt vergt toch wel wat meer overtuiging.....

Motorisch valt het allemaal wel wat mee al staan de DTI-motoren niet echt (=ECHT NIET!)bekend om hun mooie loop en gunstig olieverbruik...

Met de huidige Vectra voorzien van de 1.9 CDTI motor met 150 pk vooralsnog geen noemenswaardige klachten.

Ik hoop dat Opel het roestprobleem nu eindelijk onderkent heeft en die idiote bezuinigingsmaatregel die die roest ellende mede veroorzaakt heeft nooit weer van stal wordt gehaald.

Wie weet koop ik ooit weer een Opel!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

ik lees dat ik bepaalde mensen tegen het ZERE been heb geschopt, maar wat ik zei is slechts de waarheid uit de praktijk en heeft de eigenschap onzettend hard te kunnen zijn, dat OMEGA'S onverkoopbaar zijn en met de jaren veel manken en roest gaan vertonen praten deze zelfde mensen niet de wereld uit!!

@maarten, ik heb een iedergeval zoveel ervaring, dat ze mij geen omega weten te verkopen.

paul,

Cor1822 (0) PRO, 17 jaar geleden

Koop liever een Toyota corolla of carina ;)

omega8258 (0), 17 jaar geleden

Nou Cor, ik ken mensen die met Toyota rijden en waar na enkele jaren ook al roest te zien was hoor.
Met mijn Omega heb ik tot nu toe geen probleem met roest, maar ik blijf erbij dat je bij elke auto, welk merk dan ook, voor een stuk gewoon geluk moet hebben!

rottierood10479 (0), 17 jaar geleden

Gaan we weer!Weer over het probleem 'roest'! Hou daar nou eens mee op.We weten allemaal dat Opels zwakke plekken hebben.Andere merken ook.
Dit is al een keertje aan de orde geweest,en daar kwamen we ook niet uit.
gr Marcel.

maarten22 (0) PRO, 17 jaar geleden

@ santa, het roest probleem is al jaren bekent en is nog steeds aan de orde, had het meer op motorisch gebied dat opel gewoon goed is!
rij zelf ook e-kadett dus over roest hoeft niemand me iets wijs te maken wat opel betreft, het is gewoon triest dat het naar al die jaren nog steeds zo erg voor komt ondanks de moderne roest preventie technieken!

@ Paul, Ik doelde meer op het feit dat je wel eens alle omega's bedoelde! want heb al veel mensen gehoord wat zeer tevreden zijn over hun omega en dit betreft allemaal wagens van halverwege jaren '90, er zullen allicht series zijn geweest wat minder waren denkende aan de eerste serie met name!

Niettemin Ik denk dat je het gewoon merkt als je in de auto rijdt met een vertrouwd gevoel en de roest is onder controle en motorisch geen rare dingen ziet/hoort dat je dan best een goeie koop doet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.