Opel Omega: Sputteren, afslaan.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: LPG, Motorcode: X20Se

Heb een probleem gehad met de omega waar ik jullie graag even over informeer.

Mijn omega b (2.0 8V op G3/koltec) begon telkens te pruttelen, sputteren en een rotte eieren lucht te geven, bij het rijden sloeg hij zomaar over naar benzine waarop ie wel goed rijdt.

Nou is het zo dat ik de luchtmeter heb vervangen door eentje van een 16v astramotor omdat de originele kapot ging en stervensduur is ,en dus op benzine constant het foutcodelampje heb branden en hij op de noodloop rijdt..niet erg,als ie op gas maar goed rijdt.

Dat gaat al een tijd goed, op gas geen storing omdat ie dan op de MAP-sensor loopt (lampje gaat dan ook uit),maar later toch sputteren en teruggaan naar benzine.

Uitgelezen, de gebruikelijke storingen vanwege de G3 en luchtmeter (laag spannings signaal) maar verder niets, testprogramma gaf aan dat de lambdawaarde niet hoger kwam dan 300Mv.
Die had ik 5 maanden terug nog vervangen!..het ding eruit geschroeft en het hele keramische binnenwerk zat gewoon los..
Dit was dus een imitatielambdasonde en hoor daar wel vaker klachten over.
Heb er eentje ingedraaid uit een Omega-A C20ne (van de sloop gehaald,kostte 0 euro) ,de bedrading netjes ingekort en het sputterprobleem opgelost!,Lambdaregeling weer korrect want bij (veel) gasgeven heb ik weer 800Mv+.
Hij loopt weer perfect op LPG.

Vreemd dan dat na de eerste uitlezing die Lambda niet direct naar voren komt.

Krijnen28

Geplaatst door Krijnen28 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Omega? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kbeish01 (0), 17 jaar geleden

Hallo Krijnen,

Ik heb een Omega 16V die zowel sputtert op gas alsook op benzine. Ook gaat bij mij als ik de motor start het MM lampje branden. Bij een tweede keer starten gaat hij in veel gevallen uit. Zou bij mij ook de lambda sonde overleden kunnen zijn? Als je de gaskabel met de hand bediend dan heeft de motor de neiging om eerst in te zakken en daarna pas het gas op te nemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Omega of stel zelf een nieuwe vraag.