Opel Antara: ABS probleem auto remt voortdurend, vrije slag in rempedaal verd

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2,0 cdti

Auto remt voortdurend, duidelijk te merken als gas los. Wielen worden heet, vooral rechtsvoor, Durf snelweg niet meer op. ABS indicator brandt niet.
Opel dealer heeft eerst de Electronic Control Unit vervangen. Dit hielp niet'
Daarna is de ABS pomp vervangen door een gebruikt onderdeel (nieuw kostbaar). Toen reed de auto weer als normaal maar nu, na een week of twee, begint hetzelfde probleem opnieuw. Weer wordt wiel rechtsvoor het warmst.
Er wordt gedacht aan een lekkend ventiel in de ABS pomp maar zou de vervangen ABS pomp dezelfde problemen hebben?

bieling

Geplaatst door bieling (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Antara? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kleijn (0), 10 jaar geleden

Staat het stangetje in je hoofd rem cilinder niet te strak
zodat die altyd een beetje remt daar lijkt het op hoe onwaarschijnlijk ook

bieling (0), 10 jaar geleden

Dat zal het niet zijn. In het begin van een rit lijkt alles normaal en heeft het rempedaal de normale vrije slag en is de remwerking normaal. Na enige tijd merk ik dat de vrije slag uit het rempedaal is verdwenen en als je dan de rem maar even aanraakt remt de auto krachtig. Daarna merk ik dat de auto vanzelf remt bij gas loslaten. Dat effect wordt geleidelijk sterker en merk je ook bij gasgeven dat er meer weerstand is.

kleijn (0), 10 jaar geleden

Wat gebeurt er als je je bekrachtiging losmaakt dus ff ryden zonder bekrachting hij zal wel zwaarder remmem dus daar zul je rekening mee moeten houden

Punt (35) PRO, 10 jaar geleden

Kijk of de zuigers vooral voor nog gangbaar zijn ; als ze alleen zijn te bewegen als je het ontluchtingsventiel los draait is dus het compensatiegaatje in de hoofdremcilinder afgesloten .

Dit kan komen door een foute afstelling van het rempedaal of remschakelaar of de afdichtingen in de remcilinder zijn de oorzaak.

Bij VAG wagens kwam er water in de rembekrachtiger met het zelfde effect.

Controleer en succes.

bieling (0), 10 jaar geleden

Ik neem deze tips mee naar mijn Opel dealer. (ik kom er al vele jaren en ben er altijd goed behandeld) Alleen doet het probleem zich al dagen niet meer voor. Ik wacht maar even af. Dank voor de reacties op mijn probleem.

bieling (0), 10 jaar geleden

Probleem is toch opgelost door het vervangen van de ABS Pomp Unit. De problemen daarna werden veroorzaakt door onvolledige ontluchting van het systeem. Heeft wel veel tijd en geld gekost, maar het is het eerste probleem in 7 jaren.

opc8275 (0) PRO, 10 jaar geleden

Voor antara is er een herwerkingscampagne voor dit probleem , de remolie is de oorzaak dat je abs pomp vanbinnen oxideerd . Informeer maar eens bij je dealer of hij deze campagne heeft uitgevoerd ! Er zou af fabriek verkeerde remolie ingedaan zijn

bieling (0), 10 jaar geleden

Bedankt voor deze reactie! De bedoelde actie is met een brief aan mij gemeld en op 16 oktober 2012 uitgevoerd. Bij de vervanging van de pomp unit is ook nieuwe olie gebruikt.

opc8275 (0) PRO, 10 jaar geleden

OK , maar ik vermoed dat je abs pomp defect is gegaan door de af fabriek verkeerde remolie
misschien eens informeren of je nog een tussenkomst kan bekomen van opel ; natuurlijk heb je nu een okkasie pomp gemonteerd en vermoed ik dat opel hier niks zal in tussenkomen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Antara of stel zelf een nieuwe vraag.