Opel Astra: Achterruitverwarming werkt maar voor een deel

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Bij mijn Astra Cabrio uit 1995 zijn in de loop van de tijd steeds meer verwarmingsdraden van de achterruit uitgevallen. Hoe kan ik die draden gerepareerd krijgen en hoe spoor ik de breuk op?

Wie kan mij daarin raad geven?
Groet,
Olleke

olleke

Geplaatst door olleke (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

archilles21 (0), 17 jaar geleden

ik de handel zijn daarvoor potjes met stroom geleidende "verf" voor. (automaterialen zaak)
de breuk in de lijnen is meestel wel met het og zichtbaar. soms ook niet. maar als je een aangeslagen ruit hebt kan je soms bij de breuk een klein vlekje zien waar het wel een beetje vochtvrij is.

hellbat (0) PRO, 17 jaar geleden

Op breuk controleren, wacht totdat het een morgen lekker beslagen is, en zet dan de achterruitverwarming aan( motor ook laten lopen in verband met het hoge stroomverbruik), op de plekken waar hij beschadigd is, zal een rondje gaan ontwasemen, deze markeren met bijvoorbeeld een stift of zoiets.

Repareren doe je met een lijm, waar zilver in opgelost zit, de zogenaamde zilverlijm, verkrijgbaar bij de betere automaterialenhandel ( schrik niet, dit is best een kostbaar goedje), nadat je de ruit goed droog /schoon/vetvrij hebt gemaakt.

de plekken behandelen met deze lijm, beter 10 keer een dunne laag, dan 1 keer een dikke, en bij voorkeur een HEEL dun penseeltje gebruiken, voor een mooi resultaat, ook afplakken met markeringstape is een mogelijkheid, precies langs het lijntje.

Succes Marcel

P.S. Zijn ze me weer net voor.

cabrio98 (0), 17 jaar geleden

Ik heb hetzelfde probleem met cabrio uit 98. Er staat keurig spanning op de achterruitverwarming, maar toch functioneert hij niet. Een breuk in de draden is niet te zien. Wat oh wat is de oplossing?

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

Als je spanning hebt en aan de anderezijde een goede massa zit er breuk in de verwarmingsdraden
gr jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.