Opel Astra: Astra F slaat af bij koude motor en koud weer (C1.4NZ E2)

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: C1.4NZ E2

Hallo,

Ik zit sinds kort met een probleempje met mijn Astra F (1993, C1.4NZ E2). Als het koud weer is buiten (maximaal zo'n 5 graden) en ik rij weg met een [i]koude[/i] motor, heeft de auto moeite zich 'levend' te houden. Zodra ik ergens stilsta is het stationaire toerental zo laag dat de motor bijna afslaat. Daarna gooit de auto het toerental flink omhoog om de situatie te redden, maar vaak is dit te laat en slaat de motor alsnog af. Dit alles terwijl het starten van de motor gewoon prima gaat.

Na een minuut of 5 rijden heb ik hier allemaal geen last meer van. Maar aangezien het toch wat lastig rijdt, wil ik er graag wat aan doen. :) Het enige idee dat ik kan verzinnen werkt echter niet:

- Het stationair toerental hoger zetten d.m.v. de stelschroef op de gasklep. Dat heb ik in het verleden al eens geprobeerd voor een ander probleem, maar dan gaat het Motormanagement-lampje steeds branden als ik met [i]warme[/i] motor stilsta. Dat lampje krijg ik met geen mogelijkheid uit; ik heb de accu een halfuur ontkoppeld om zo de boel te resetten, maar het MM-lampje ging steeds weer branden als ik met warme motor stilstond.

Hebben jullie oplossingen? Dat kan iets zijn waarmee ik het Motormanagement kan laten 'wennen' aan een hoger stationair toerental, bijvoorbeeld door op een andere manier de 'computer' (??) te resetten. Maar als ik ergens een onderdeel schoon moet maken ofzo moet dat ook lukken. Verstand van auto's heb ik absoluut niet, een beetje gezond verstand gelukkig wel. Ik hoop dat dat genoeg is. :P

Alvast heel erg bedankt voor jullie denkwerk!

Joost.

Jozzy

Geplaatst door Jozzy (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

brt1462 (0), 17 jaar geleden

hou mijn draadje ook even in de gaten, denk dat jij hetzelfde probleem hebt:

http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Jozzy (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor de link. :) Ik had jouw topic ook al gezien, maar dacht (met mijn weinige autokennis..) dat jouw vriendin waarschijnlijk een ander probleem heeft omdat haar auto slecht start, en mijn auto start perfect...

astragsi (0), 17 jaar geleden

Na 30 seconden is je computer gereset laat je opel uitlezen bij het motorhuis. Ik doe ook alles aan me auto maar als ik er niet meer uitkom dan ga ik gewoon langs en je bent echt niet veel geld kwijt. Ik kan nu wel zeggen dat het je lfr klep is (kost ongeveer 400 euro) of je temp sensor (kost ongeveer 30 euro).

succes

Jozzy (0), 17 jaar geleden

[quote=astragsi]Na 30 seconden is je computer gereset[/quote]
Dan heeft 'ie kennelijk precies dát niet gereset, toen ik het vorig jaar probeerde. Toen heeft 'ie namelijk zo'n 30 [i]minuten[/i] los gestaan... :)

[quote=astragsi]laat je opel uitlezen bij het motorhuis. Ik doe ook alles aan me auto maar als ik er niet meer uitkom dan ga ik gewoon langs en je bent echt niet veel geld kwijt. Ik kan nu wel zeggen dat het je lfr klep is (kost ongeveer 400 euro) of je temp sensor (kost ongeveer 30 euro).

succes[/quote]
Bedankt! :) Ik ga er van het weekend eens mee aan de slag, misschien probeer ik eerst wel gewoon of een nieuwe temperatuursensor het probleem oplost. Kost niet veel geld, en als dat het niet blijkt te zijn is het jammer van de gok (en heb ik in elk geval een nieuwe..)

Joost.

astragsi (0), 17 jaar geleden

Als je vaker een motor storing hebt ga dan wel zo snel langs de dealer want ik heb daarmee getreuzeld en nu moet waarschijnlijk me computer vervangen worden en dat doet au aan de portomonee.

succes

Jozzy (0), 17 jaar geleden

[quote=astragsi]Als je vaker een motor storing hebt ga dan wel zo snel langs de dealer want ik heb daarmee getreuzeld en nu moet waarschijnlijk me computer vervangen worden en dat doet au aan de portomonee.

succes[/quote]
Bedankt voor de tip! Gelukkig heb ik het MM-lampje al ongeveer een jaar helemaal nooit meer gezien, sinds ik de stelschroef op de gasklep weer terug heb gedraaid naar z'n oude stand. Hoe ik 'm ooit [i]precies[/i] weer goed heb gekregen weet ik niet, maar het is gelukt..! :)

Joost.

astragsi (0), 17 jaar geleden

Nou ik heb geluk ik had een draad breuk en dat heeft het motorhuis weer mooi opgelost.

Ik heb ook een buurman die automoteur is en die is onwijs handig en weet veel maar zonder de juiste apparatuur kon ie mij niet helpen.

succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.