Opel Astra: afstandsbediening 1 sleutel werkt niet goed

Bouwjaar: 1999

bij een van de drie sleutels van de astra wilt hij niet meer werken op de afstandsbediening, lampje op de sleutel werkt wel maar de astra gaat er zelden op open (ik heb de battarij al vernieuwd) de andere twee sleutels werken perfect.

Was er iets met een truukje van een knop ingedrukt houden en in het contact steken oid ?

pe3hmp

Geplaatst door pe3hmp (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

wageral (0), 18 jaar geleden

Niets meer aan toe te voegen, je geeft zelf al de goede oplossing. Even resetten, dan werkt het weer.
Succes, Ger

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

geprobeerd maar werkt niet, knop ingedrukt houden en sleutel erin, gebeurd niks, moet ik hem ingedrukt op het contact zetten ?

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Bedankt Ger, ik had al gezoecht maar ik kon het artikel niet meer vinden, deze werkte, blijft nog wel steeds een raadsel waarom hij het niet meer deed.

Mark

maarten6774 (0), 18 jaar geleden

Mark, voor het artikel hoef je alleen de link die Ger geeft te kopiëren en dan te plakken in de balk van je browser. Als je dan op enter drukt krijg je echt wel het artikel!
Of het bij jou ook werkt weet ik echter niet.

Groeten,

Maarten

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Je begrijpt het niet helemaal Maarten, ik zei net dat de link en de info die daar te vinden was werkte, ik had al met de zoek functie gezocht maar kon het toen niet vinden, met de link van Ger wel en het werkte.

Blijf me wel afvragen waarom de info ineens uit de sleutel verdwenen was, er schijnen meer mensen last van gehad te hebben, ik heb de battarij wel vervangen, maar de oude die eruit kwam zat nog boven de 3 Volt dus niet helemaal leeg.

Mark

wageral (0), 18 jaar geleden

Je kunt het vergelijken met een wekker of een horloge. Als je het batterijtje hebt verwijderd is het geheugen gewist. Je moet dan je horloge of wekker weer "gelijk zetten". De codes in je sleutel zijn dan ook gewist en moeten, d.m.v. de bovengenoemde handeling, weer in de sleutel worden ingelezen.

Groet,
Ger

pe3hmp (0) PRO, 18 jaar geleden

Dan is misschien de oude batterij toch niet helemaal goed meer geweest, de sleutel blijft het nu in iedergeval weer goed doen.

Mark

tcf (0), 18 jaar geleden

Iemand enig idee of de rubber knoppen op de sleutel los te bestellen zijn?? En of ze uberhaupt te vervangen zijn?

grt Piet

c-diesel (0), 18 jaar geleden

Helaas dan krijg je een complete afstandsbediening, die ook door de dealer geprogrammeerd moet worden op de auto. Dud als je een nieuwe afstandsbediening wilt hebben, even naar de dealer, securitycode niet vergeten en eventueel de tweede sleutel ook meenemen. Er kunnen namelijk maximaal 5 afstandsbedieningen geprogrammeerd worden op de auto. Als dat er meer worden moet alles verwijdert worden en alleen diegene die op dat moment bij de auto zijn geprogrammeerd worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.