Opel Astra: Airbag Astra '98

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 XEL

Mijn airbaglampje ging tijdje geleden branden. Daarna gereset, alles in orde. Nu weer aan en niet meer te resetten. Heb tevens de stekkers onder de stoelen al vervangen met kabelschoentjes. De foutcode die hij geeft is "P. Airbag ontsteking weerstand hoog". Ik neem aan dat dit de passagiers airbag is. Wat zou er fout kunnen zijn?

de_witte_weemaes

Geplaatst door de_witte_weemaes (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

De weerstand van de stekker is te hoog. Hiervoor zijn bij de dealer vervangende exemplaren te krijgen. Is 'n bekend en regelmatig voorkomend probleem. Even dashbordkastje demonteren en minkabel van de accu loshalen. Betreft 'n gele stekker.

de_witte_weemaes (0), 17 jaar geleden

bedankt! Ik ga dit van de week proberen op te lossen. Moet ik deze bij de officiele dealer halen?

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Moeten..........Is wel het gemakkelijkst. Kost weinig en is bijna altijd op voorraad. Oude stekker er af knippen en nieuwe verbinden d.m.v. solderen.

de_witte_weemaes (0), 17 jaar geleden

Heb het gele stekkertje van de onsteking los gehad. Lijkt toch niks mis te zijn. Ze hebben me in de garage verteld eerst de kabelschoentjes te vervangen d.mv. soldeerverbinding. Nu alleen nog resetten. Als dit het niet is, probeer ik het gele stekkertje te vervangen.

moderator (0) PRO, 17 jaar geleden

Klopt. " lijkt " ook niets mis mee te zijn, maar is het wel.

de_witte_weemaes (0), 17 jaar geleden

Eindelijk weer eens tijd om een berichtje te plaatsen. Heb de verbindingen onder de stoelen paar weken geleden gesoldeerd. Daarna gereset en alles lijkt nu in orde te zijn. Aan het stekkertje van de ontsteking heb ik niks meer gedaan. Alleen de kabelverbindertjes vervangen d.m.v. soldeerverbinding. Bedankt voor je medewerking!

Dieky (0), 17 jaar geleden

Hallo

Een vraagje tussendoor, kun je zelf zonder hulpmiddelen deze storing resetten of moet hij hiervoor naar de garage?

Bedankt.

Groeten Dieky

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Moet met apparatuur.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.