Opel Zafira 2004: Airbag verwijderen zonder accu los?

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z22SE, Motorinhoud (cc): 2200, Vermogen (kw): 108

Hallo,

Ik ga de airbag van mijn zafira a vervangen omdat de claxon knop kapot is. Is het mogelijk om dit te doen zonder de accu los te koppelen.

Ik heb de code niet voor de NCDR 1100 en wil liever niet naar de dealer om de code opnieuw op te vragen. Als dit echt moet zit er geen andere oplossing op maar ik wilde het eigenlijk voorkomen.

Timobijnen

Geplaatst door Timobijnen , lid sinds 1 jaar geleden

7 Reacties

Beste antwoord, geplaatst door oldford PRO, 5 maanden geleden

Levensgevaarlijk als je het niet op de juiste manier doet.
1. Accu LOS koppelen.
2. Koffie drinken (wachttijd minstens 1/2 uur)
3. Airbag loskoppelen.

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Het kan inderdaad fout gaan , maar er is een optie , alle stekkers op de stuurkolom los koppelen , is bij mij nog nooit fout gegaan , maar is geen garantie , accu los is de veiligste weg.

Hans4040 PRO, 5 maanden geleden

Ik ben het eens met oldford...

biomus, 5 maanden geleden

Ik moet deze reparatie ook nog gaan doen. Het plastic van de knoppen is erg slecht en dat bij bijna alle modellen. Ik heb ook geen code, maar die zou toch te vinden moeten zijn via OP-Com?

Timobijnen, 5 maanden geleden

Ik heb er vorige week een gekocht van een andere zafira A uit 2004 voor 50 euro. Hij is ook niet meer nieuw maar de knopjes zijn heel en de auto waar die uit kwam had maar 95000 gelopen. Ik heb de accu losgekoppeld 15 min gewacht en toen vervangen. Ik hoefde daarna niet de radio code opnieuw in te voeren.

biomus, 5 maanden geleden

Ok, da's mooi om te weten! Heb jij er een paar Navigatie CD's bij?
Ik weet dat deze niet meer up to date zijn, maar is wel makkelijk om te weten, waar je globaal bent! Ik zoek ze nog. Het schijnt dat de kaarten van de CD 70 ook passen..

Timobijnen, 5 maanden geleden

Nee ik heb er niks bij.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.