Opel Zafira 2005: Uitvoering e.d.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: Z18XE, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 92

Ik ben bezig om een Zafira A uit 2005 weer een beetje in orde te brengen. Als ik op de sloop kijk, kom ik heel veel onderdelen tegen, welke niet aan deze Zafira gelijk zijn. Ook zou ik willen weten, hoe ik de uitvoeringscode kan uitpluizen, net zoals je dat bij motoren kunt doen; vb Z18XE --> Z=Euro 4, 18= 1,8L, etc.
Volgens de papieren is het een Maxx uitvoering, maar ik weet niet wat daar allemaal bij hoort aan uitruisting. Is er een tabel hier voor? Mijn uitvoering is 2A12AY14FCB7.
Volgende vraag is, welke chip zit er in de sleutel, zodat ik een sleutel kan gaan programeren. De oude sleutel ziet er gehavend uit en is niet inklapbaar....

Bedankt!

Biomus

biomus

Geplaatst door biomus , lid sinds 16 jaar geleden

4 Reacties

biomus, 1 jaar geleden

Dit vraag ik, omdat ik deze Zafira niet ken en niet weet, wat er wel moet doen en wat niet. Bij het op contact zetten zie ik bijvoorbeeld geen airbag lampje in het armatuur. Ook die van de gordel zie ik niet. Zat er bij mijn vorige wel in. Dus vandaar dat ik wil uitpluizen, wat er wel in zit en wat niet.

Beste antwoord, geplaatst door biomus, 1 jaar geleden

Deels. kan nog geen Maxx vinden. Ik heb ook ontdekt, dat ik veel onderdelen van de Zafira B heb. Handgrepen, bekleding. Maar daar gaat het niet om. Ik heb ontdekt, dat er controle lampjes niet doen bij het op contact zetten, zoals Airbag, Gordel-detectie en ESP. Ook zat er tenminste 1 zekering niet in, die van de aansteker. De vraag is dus, wat zit er in, want wat er niet in zit behoefd geen controle lampje of zekering!

biomus, 11 maanden geleden

Heb nog een hele mooie site gevonden, waarop je een hoop technische info kunt vinden, maar ook je uitrusting. Bij mij klopt het!

https://opel.7zap.com/nl/car/

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Ben je aan het overwegen om een Opel Zafira aan te schaffen? Vraag dan een Kentekencheck (€ 20,-) aan. Twijfel je nog tussen twee of drie auto's, vraag dan aankoopadvies (€ 10,-) van Mijn Autocoach aan.