Opel Zafira: Airco afvoer Zafira B

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: 19CDTI

Heeft iemand enig idee waar de afvoer slang van van het condens water airco verstopt zit? Gisteren eronder gekropen maar kan niks vinden. Hij zou in het midden moeten zitten bij het schut board. Zie hier niks zitten wat erop lijkt, ook niet bij de uitlaat. Iemand ook een idee of het interieur filter makkelijk is te vervangen?

Gr.

Zafira19cdti

Geplaatst door Zafira19cdti (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik meen (ben niet zeker) dat de condenswater afvoer in de rechter wiel kuip zit, komt vaker voor bij Zafira dat de vloer rechts nat is.
Interieurfilter zit onder het handschoenen kastje.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Ok dan, Dank je wel TheoStek.

Ik zie dat jij in de auto airco zit, probleem bij die van mij is dat er schoon water mee komt met de verwarmings lucht langs de pijpjes van de kachel radiateur, dit kon ik zien toen ik de tussen console open had liggen en in de kachel radiateur bak kon kijken. Als alles weer gemonteerd zit dan komt er af en toe een stroompje bij het gaspedaal en opdezelfde hoogte bij de bijrijders kant, tevens voelt het wat vochtig aan achter het dashboard kastje als je er met je hand erachter steekt (dashboard kast zit gemonteerd). Voorruit is ook al opnieuw gekit. Ik ben er ook almee langs de garage geweest en die zeiden dat ze alles hadden gecheckt en de afvoer van de airco ook (kreeg weer te horen dat hij in het midden onder de auto zit??, dit was wel bij het vorige type (1999-2005). Maar zoals ik al zei, ik kan geen afvoer vinden. Als het klopt wat jij denkt, moet ik dan de hele wielkuip beplating loshalen, of kun je er dan van onderaf bij.

Update: Hoi Theo, nog ff een update.

Ik heb net het dashboard kastje gedemonteerd en het interieur filter eruitgehaald. Deze is droog, maar ik kon zien dat er nog water resten in zaten, bijna opgedroogd nu, rij al een dag zonder airco. Heb je toevallig ervaring met het feit dat als de airco afvoer verstopt zit dat het dan in het lucht systeem kan komen? Dit is voor mij nu de enige reden hoe het water mee kan komen langs de pijpjes van de interieur kachel. De parafaan is helemaal schoon, ook zelf weer gecheckt, de inlaat van de lucht circulatie zit heel ver weg onder de parafaan, is ook droog. Waar de motor zit van de ventilatie met de bolkap erop was wel wat vochtig aan de onderkant buitenzijde aan de voorkant, nadat ik het dashboard kastje had verwijderd. Op de airco afvoer na heb ik nu zelf alles gecontroleerd en heb daarom nu weinig opties over. Garage zei breng hem maar dan kijken we er weer na, maar ja dat deden ze vorige keer ook, zonder resultaat. Wel de voorruit opnieuw laten kitten, helaas probleem niet over.

Mocht je nog opties hebben dan lees ik het graag.


Alvast bedankt


Gr. Bas

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Klopt, bij het vorige type Zafira zit de afvoer voor condenswater in het midden onder de auto en dat zie je het beste als die op een brug staat.
Als de afvoer verstopt zit kan het water niet in het ventilatie systeem komen, wel bij de interieurfilter.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je snelle reactie!
Dit verklaart dus dat het aan de buitenkant (buitenkant van de kachel pijpen) wordt mee geblazen met de luchtstroom en dat er nog sporen van water in de bak van het interieur filter waren. Super eindelijk wat duidelijkheid. Weet je alleen of ik de beplating van de wielkast, nadat het wiel is verwijderd er af moet halen om bij de afvoer te komen in de wielkast?
Tot dus ver Super bedankt Theo.

Gr. Bas

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Beplating los halen, of kijken in de wielkast of je de afvoer ziet zitten.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Ok, ga morgen de beplating demonteren, dank je.

Wordt vervolgd,

Gr.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Nou helaas, alles losgehaald maar weer niks kunnen vinden. Ongelooflijk, nog contact gehad met een andere garage, maar niemand durft te zeggen waar de afvoer nou precies zit. Het is bij allemaal hetzelfde, breng hem maar dan kijken we erna. Ik wil hem gewoon zelf even doorblazen, ben ik de auto ook niet weer een dag kwijt. Het lijkt allemaal wel beroepsgeheim, is de Zafira B nou zo speciaal dat niemand enig idee heeft waar de afvoer zit?

Theo in ieder geval bedankt voor het meedenken, mocht je nog wat weten dan lees ik het natuurlijk graag.

Gr.

kleijn (0), 12 jaar geleden

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/854/condensafvoerzafira2006.jpg/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/854...][img]http://img854.imageshack.us/img854/9315/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

zoals je ziet echt geheim is het niet

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Willem,

Geweldig, nou ik ga er weer mee aan de slag.
Helemaal top,

Word vervolgd...

Gr.

TheoStek (0) PRO, 12 jaar geleden

Willem is me voor geweest toppie.
Gisteren kon ik niet meer reageren, (opleiding) maar ik had wel bij de opel dealer geinformeerd en kreeg te horen dat de afvoer in de buurt zit bij de rembekrachtiger.

kleijn (0), 12 jaar geleden

dat heb je met opleidingen
ondertussen gaan de problemen gewoon door


[url=http://imageshack.us/photo/my-images/535/monteurtje.png/" target="_blank" rel="nofollow">http://imageshack.us/photo/my-images/535...][img]http://img535.imageshack.us/img535/4552/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de reacties en info, ik kan maandag even gebruik maken van een brug. Werkt even wat makkelijker om de bodembescherming los te halen. Ik laat jullie maandag even de uitkomst weten.

Gr.

Zafira19cdti (0), 12 jaar geleden

Nou hier weer een update:

Afvoer gevonden, maar helaas deze zat niet verstopt. Heb nu 5 dagen zonder airco aan gereden en geen lekkage meer gehad. Vanmiddag de airco weer op atomaat gezet en nu maar weer kijken wat er gaat gebeuren. Ik hoop dat het water geweest is dat misschien nog steeds in het systeem heeft gezeten en wat er nu uit is. Ik houd jullie op de hoogte.

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.