Opel Zafira: Airco fluitend geluid

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Hallo forum lezers,
de airco van mijn zafira maakt als hij wordt ingeschakeld een hoog fluitend geluid. Het geluid komt rechtsvoor onde de motorkap vandaan, en tijdens het rijden varieert het een beetje (harder/zachter). De garage weet geen oplossing... Jullie wel? Want ik wordt hardstikke gek van die fluittoon!
Dank, Ger

Telstar

Geplaatst door Telstar (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Kan veroorzaakt worden door de multi-riem, spuit er een beetje siliconen-spray op als hij dan wel stil is M-riem vervangen, als hij blijft fluiten, spanner / dynamo / compressor controleren.

Telstar (0), 16 jaar geleden

Dank voor je snelle reactie!
Ik ga proberen.

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Volgens mij komt dat uit de compressor. Bij mijn Zafira 1999 komt hetzelfde geluid als ik de airco inschakel en is het geluid weg als ik de airco uitschakel. Hij is pas bij een aircospecialist geweest voor controle / onderhoud en zij hebben niets vreemds geconstateerd. Alles werkt normaal.
Ik had er overigens ook geen klacht over. Het is allen maar om aan te geven dat er bij bij, ondanks dat geluid niets vreemds aan de hand (zou moeten) zijn.


mvg Gerco

Telstar (0), 16 jaar geleden

Hoi Gerco,
ik kreeg van de dealer ook te horen dat alles "normaal" is, maar het is een irritant geluid, zeker als je lange stukken (vakantie voor de boeg) rijdt. Daarnaast schrikt het eventuele kopers af als ik de auto wil verkopen...

Dank voor je reactie,
Ger

GercoXXL (0), 16 jaar geleden

Hallo Ger,

Je hebt gelijk, het is irritant. Zeker als je voor langere tijd rijdt. Het is bij mij ook niet altijd even duidelijk hoorbaar. In ieder geval altijd bij inschakelen. Daarna na een paar minuten wordt het wel minder.
Ik ben er overigens niet mee naar de dealer geweest, maar bij een betrouwbare aircospecialist.
De dealer zegt al gauw bij vage problemen dat deze normaal zijn. Ik heb slechte ervaringen met dealers, maar dat zou een ander topic kunnen worden.

grt Gerco

benn32 (0) PRO, 16 jaar geleden

als het de riem niet is kan het inderdaad uit de aircopomp komen
die problemen hebben wij ook eerder gehad.
gr.

ellompo (0) PRO, 15 jaar geleden

als het geluid turbine achtig is, dan kan het zijn dat de inhoud van de airco ( koudemiddel ) te weinig is. Dus laat eerst bij een airco station de inhoud controleren.
Groet Henk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.