Opel Zafira: Vacuum op brandstoftank

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2 Direct

Hallo,

Wij hebben een aantal jaren terug een Opel Zafira B 2.2Direct Automaat gekocht. Nu waren we laatst met de caravan onderweg toen tijdens het rijden het motor electronica lampje ging branden. Er was voor de rest weinig aan de hand en we konden doorrijden. Zijn toen even bij een dealer geweest die het probleem ook niet zo 1,2,3 herkende. Die heeft snel een diagnose test uitgevoerd, waarbij er een onduidelijk probleem in het brandstof systeem naar voren kwam. Wel stond er een behoorlijk vacuüm op de brandstoftank.

Nu reden we een aantal dagen terug zonder caravan over de snelweg (met een snelheid van om en nabij de 140, in Duitsland) toen het lampje weer ging branden. Kort hierna begon de motor ernstig in te houden, waarna we met volgas maximaal 3000rpm konden bereiken, wat resulteerde in een gangetje van 20km/h over de vluchtstrook. Zijn toen gestopt en hebben de motor uitgedaan. Vervolgens even gewacht, de auto weer gestart om vervolgens met een minder hoge snelheid (om en nabij de 120km/h) door te rijden. Het motor electronica lampje bleef wel branden, maar de auto heeft verder geen kuren meer vertoond. De dealer kent het probleem niet en heeft er al meerdere malen naar gekeken. Heeft een van u enig idee wat hier het probleem zou kunnen zijn?

Alvast hartelijk dank!

Mvg, Jan

Jan.Nel

Geplaatst door Jan.Nel (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Zafira? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

henk benzinetank (0) PRO, 15 jaar geleden

Gokje, klinkt als hoge druk benzineinspuitpomp. Ik hoop dat je nog garantie hebt, kost aardig wat euries, als dit het probleem is.
Klacht is meestal, onder lage belasting merk je niks tot weinig, en onder hogere belasting, defectcodes, en/of zwaar inhouden.

Ik ga er vanuit dat het een Z 22 YH motor is...

Henk

berendonck (0) PRO, 15 jaar geleden

Hebben ze hem uitgelezen? zo ja wat was de foutcode.

Pa (0), 15 jaar geleden

Is het niet de lampda sonde,dat was bij mij de oorzaak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Zafira of stel zelf een nieuwe vraag.