Opel Astra: Airco stuk! HELP!

Bouwjaar: 1999

Hallo,

ik gebruik mijn Airco bijna nooit (wat misschien wel de reden is), maar een poosje geleden was het nogal warm buiten en wilde hem gebruiken.

Als de auto stationair loopt kun je het normaal gesproken goed horen als je de airco aan doet. Maar nu, je hoort geen enkel verschil! Hij doet niks! Wat kan dit zijn? En wat zou zoiets kosten om te laten repareren?

Alvast bedankt voor de reacties!!

Tijgertie

Geplaatst door Tijgertie (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

inderdaad de airco slijt het hardst door hem niet te gebruiken.
Even langs de dealer zou ik zeggen

avonk (0), 19 jaar geleden

Slijt de airco echt door hem niet te gebruiken, hoe komt dat?

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

keerring van de pomp gaat lekken als hij lang op dezelfdeplaats stilstaat

Robbert9994 (0), 19 jaar geleden

De slang wil dan ook wel eens lek raken..
Reparatie is kostbaar. In mijn Opel Vectra kwam het op 350 euro (leeg halen, slang vervangen en weer vullen). Duur doordat de vloeistof als chemisch afval geldt, en alleen door deskundigen mag worden verwijderd (hebben ze me in elk geval wijsgemaakt)

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Tja als dat is wat het duur maakt en de slang is toch al kapot, dan kun je het natuurlijk wel een beetje zelf helpen als er nog iets in het systeem zit.
Mij heeft de dealer ooit eens verteld dat de keerringen uitdrogen als de airco niet gebruikt wordt en het dus beter is eens in de maand een tijdje met airco aan te rijden, schijnt ook sneller je ramen te ontwasemen.

Tijgertie (0), 19 jaar geleden

Owkee dan, ben vorige week met de auto naar de garage geweest. De radiator ofzo van de airco (?) was lek.. Moest helemaal een nieuwe... 300 euro plus 200 euro arbeidskosten.. Ben dus weer mooi 500 euries lichter....

Bedankt in ieder geval voor de reacties!!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.