Opel Corsa: alarm knipperlicht blijft in daschbord branden

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 12i

goededag allemaal,ik heb een probleem met mijn corsa,de alarm knipperlicht blijft in het daschbord constand branden,ik hoor ook geen knipper geluid,omdat de oude alarm licht schakelaar kapot was heb ik een nieuwe gekocht,maar zonder resultaat als ik de nieuwe erin schuif en hem aan zet brand het lampje wel maar kniperd niet de gewone richting aanwijzer doet het wel gewoon links en rechts,nu is de vraag is er een appart relais voor het alarm knipperlicht,of gaat dat via de relais van links en rechts?Zekeringen zijn allemaal goed.

flow

Geplaatst door flow (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

RoAnEd (0), 11 jaar geleden

Voor zover ik weet zit er maar 1 knipperlicht relais. Maar die kan natuurlijk wel stuk zijn. Vergeet niet dat het ding bij gebruik van de alarmlichten 2x zoveel vermogen moet schakelen!
Even op de sloop een andere scoren en proberen!

flow (0), 11 jaar geleden

hallo bedankt voor de reactie,ben vanavond zelf bezig geweest achter de zekeringen kast,en ben achter gekomen dat als ik een extra plus op het relais zet dat de alarmlichten het wel doen,morgen ga ik verder met meten en ga er vanuit dat er ergens een kabelbreuk zit,de vorige eigenar heeft er een zootje van gemaakt,en dat alleen om de radio aan te sluiten,er is links en rechts wel wat geknipt en en door verbonden.Dus weer werk genoeg voor in de avond uurtjes.

Martijn7427 (0), 11 jaar geleden

Kan ook een slechte massaverbinding zijn.

RoAnEd (0), 11 jaar geleden

De alarmlichtenschakelaar zet een andere plus op het relais. Hij schakelt om van plus na contact, naar constante voeding bij ingeschakelde alarmlichten.

Je moet dus even meten op de schakelaar of je bij contact uit nog steeds ergens een plus meet. Bij ingeschakelde alarmlichten moet j zelfs op 2 aansluitingen die plus terugvinden. Die aansluiting moet ook plus geven bij ingeschakeld contact en uitgeschakelde alarmlichten.

flow (0), 9 jaar geleden

schakelaar was de boos doener,nieuwe erin en storing opgelost.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.