Opel Corsa: lambdasonde corsa meten

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

kan iemand mij vertellen hoe ik de lamdasonde van mijn corsa kan doormeten, ik heb een goede multimeter weet alleen niet precies waar te meten en welke waar hij moet zijn. alvast bedankt

jeroenwd40

Geplaatst door jeroenwd40 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Corsa? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

16 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 11 jaar geleden

misschien heb je hier wat aan,even bij you tube intypen krijg je veel info met filpmjes erbij.lambda sonde meten corsa

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor je antwoord, ik heb op youtube gekeken en kom heel veel info tegen over lambda sondes. maar ik kan niet zien hoe ik hem precies moet meten. moet ik de connector die aan de sonde (enkeldraads) loshalen zodat ik de sonde meet terwijl hij niet aangesloten is of moet ik ergens anders meten. en wat geeft hij normaal voor waarde?

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

Bedankt voor de duidelijke beschrijving! ik heb een lambdasonde met een enkele draad blijft alles dan hetzelfde met meten? klopt het dat ik de lambdasonde zelf meet los van de electronica? genereerd de de sonde zelf de spanning dan?

anoniem-1573996169 (0), 11 jaar geleden

heb jij wel een 16 klepper???

kaleido 1 (2140) PRO, 11 jaar geleden

Enkele draad lijkt me een 8 klepper ?
1.4 van 96 ben ik haast wel zeker van.

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

Het een 16 klepper 1.4 16v sport. Het is echt een enkele draad die op de sensor zit

R_Bakker (0) PRO, 11 jaar geleden

De eerste types hebben een 1 draadssonde, volt meter er op zetten motor laten draaien hij moet lekker pendelen van 0 tot 1 volt.
Zoniet dan de spruitstuk bouten eens aandraaien(slechte massa)

Gr Ron

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

Ik heb de lambdasonde vandaag gemeten met warme motor, stationair op zowel lpg als benzine meet ik ronde de 40 millivolt (0,04 volt dus) bij het verhogen van toerental tot 1500a2000 veranderd het voltage minimaal. Bij het rijden op lpg stotterd de motor vooral in de lage toerentallen en gaat het motorstoringslampje aan. Op benzine rijd de auto goed. Kan het zijn dat als de lambdasonde kapot is dit meer invloed heeft op het rijden op gas dan op benzine?

primera p11 (0), 11 jaar geleden

Als tie op benzine goed is,dan is de lpg installatie de boosdoener.

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

De gasinstallatie geeft een foutcode van een verkeerd of geen lambdasignaal. volgens gasinbouwstation is het goed mogelijk dat als lambdasonde niet goed is dat hij op benzine wel goed loopt maar op gas niet, wat is jullie mening hier over? en dat ik op de lambdasonde 0,04 volt meet, betekent dat dan dat hij niet goed is want eerder word er geschreven dat hij tussen de 0 en 1 volt moet pendelen en dat doet hij dus niet.

R_Bakker (0) PRO, 11 jaar geleden

Zoniet dan de spruitstuk bouten eens aandraaien(slechte massa)

Heb je dat ook al gedaan??

Anders sonde vervangen

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

ik zal morgen even de van het spruitstuk aantrekken, of even een alternatieve massa maken voor de sonde. ik laat de uitkomst wel horen.

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

ik heb de bouten aangetrokken en de sonde gemeten met extra massa maar ik meet dan nog steeds dezelfde waardes van rond de 0,004 volt . zal het dan voor de hand liggen dat de sonde kapot is?

R_Bakker (0) PRO, 11 jaar geleden

Als je de sonde loshaalt en meet op de draad naar de ECU toe daar moet 455mV meten.

jeroenwd40 (0), 11 jaar geleden

ik heb gemeten op de draad die aan de sonde zit. als ik de draad meet die naar de ecu gaat dan meet ik de sonde toch niet? die is dan toch helemaal los?

check

Beste antwoord, geplaatst door jeroenwd40 (0), 10 jaar geleden

lamdasonde vervangen en dat was het probleem, viel mee dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Corsa of stel zelf een nieuwe vraag.