Opel Astra: Astra stotterd met koude start, bij warme motor geen last van.

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 8v

Als de auto koud is en ik start hem dan gaat ie een paar seconden naar de 20000 toeren. Daarna weer terug naar normale waarden. Wil ik wegrijden dan hakkelt ie en schokt ie. Je moet echt met je koppeling spelen en heel voorzichtig op laten komen. Naar garage geweest voor foutcodes uit te laten lezen maar ze konden niets vinden. De ene heeft het over een EGR klep de andere weer over een gasklephuis wat vuil is. Iemand anders hier die me kan helpen ?

Alvast bedankt Jeroen

woesch

Geplaatst door woesch (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 11 jaar geleden

Kan ook nog een niet goed werkende koelvloeistof temperatuur sensor zijn.
De afwijking is dan niet groot genoeg voor een foutcode, maar wel groot genoeg voor problemen.

Daar kom je achter door koud de sensoren uit te lezen en te controleren of deze de juiste waarde hebben.
Eventueel gecombineerd met een 4-gas test bij koude motor. Moet je wat kunnen vinden.

N.B.: Ik denk dat je 2000 (2 duizend) toeren bedoeld.
Zelfs formule 1 motoren halen de genoemde 20000 niet meer tegenwoordig.

woesch (0), 11 jaar geleden

Ja u heeft gelijk verkeerd afgelezen op mijn toerenteller :) Tis maar een 85pk-tje :) Het volgende gedaan. Sensor vervangen van koelvloeistof, er kwam natuurlijk een hoop vloeistof uitlopen dus dat bijgevuld met water. Ondertussen 7 liter nieuwe vloeistof gekocht die ik binnenkort ga vervangen voor de winter. Het probleem is er nog steeds en nu las ik ook al iets over een motorsteun die los kan zitten.... Uw oplossing met 4-gastest en koud uitlezen heb nog niet gedaan maar dat zou ik nog eventueel kunnen doen. Bedankt voor het meedenken en ik hou u op de hoogte.

woesch (0), 11 jaar geleden

Gasklephuis schoongemaakt en teruggeplaatst met nieuwe pakking. Deze bleek niet vervuild te zijn. Sensor van de koelvloeistof vervangen en de vloeistof zelf. Gasmeting laten uitvoeren zoals Oldford eerder vermelde maar er kwamen geen fouten naar boven. Auto blijft bokken met koude start en zelfs pook zie je op en neer gaan... Motorsteunen nagekeken of deze vast zaten maar ook hier geen gekke dingen gezien. Begin een beetje wanhopig te worden...

woesch (0), 11 jaar geleden

Dit Topic kan gesloten worden. Helaas heb ik de auto totall los gereden... Ondanks het het euvel was het een fijne wagen... Nu overgestapt naar een Opel Meriva maar daar heb ook wat vragen dus maar een nieuw topic starten.
Iedereen bedankt voor het mee willen kijken de afgelopen tijd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.