Opel Astra: 1999 astra 1.6 szr bokken op lpg g3

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.6 szr

hoi mede sleutelaars. ik heb hier een 1999 opel astra 1.6 szr met orgineel 90,0000 km op de teller 2 maanden geleden is er een nieuwe g3 ingebouwd. nu zegt de eigenaar dat de auto op lpg bokt/stoterd bij gas los laten in zijn versneling en bij vaste snelheden rijden. hij doet dit echter niet altijd.nu heeft de auto wel een paar keer een fout code gegeven dit was na een lange snelweg rit 160 km. het lampje ging pas branden toen hij goed en wel in de bebouwdekom was gekomen 50 km na 5 minuten ging het lapje weer uit. ik heb de auto uitgelezen en er was iets met de egr klep not presend klep er af gehad en schoongemaakt maar het probleem blijft iemand hier ervaring mee?

bvd mvg ries

ries 69

Geplaatst door ries 69 (60) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ries 69 (60), 11 jaar geleden

auto is vandaag bij de gas boer gebroeders van orsouw in eindhoven geweest zeer goede service en klant vriendelijk echt aan te bevelen. deze heeft 4 nieuwe andere bogies geplaatst en de verdamper afgesteld (kosteloos) het probleem is wel minder maar nog niet weg. ik heb de auto uitgelezen en er kwam een storing naar boven van de egr klep en dat kan dus ook zulke problemen geven. ik ga nu eerst een andere egr klep proberen kijken of dat helpt.wordt vervolgt.

ries 69 (60), 11 jaar geleden

hoi probleem opgelost egr klep was niet goed deze afgedopt dit loste het probleem van schokken/inhouden op vaste snelheid rijden op.
toen nog een klein vacuum lek gevonden was de inlaat spruitstuk pakking lekte op cil 3 dit veroorzaakte schokken bij afremmen op de motor in lage snelheden.

mvg ries

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

mooi zo...bedankt voor de feedback.
Blij dat we konden helpen ;-)

mvg.
Hans

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.