Opel Astra: motor slaat niet altijd aan bij starten

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.7 cdti

sinds enige tijd slaat de motor soms niet aan . meestal wel nadat de auto minimaal een minuut of 15 op slot / alarm heeft gestaan. maar niet als de auto open heeft gestaan. computer nog niet uitgelezen, want ik wordt niet lekker van al die opel rekeningen. het lijkt mij dat de brandstofklep of pomp niet altijd werkt. kan ik deze mogelijk testen of omzeilen?
alvast bedankt.
gr . Ep

m_eppie

Geplaatst door m_eppie (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

downforthecause (0) PRO, 11 jaar geleden

Gaat je motor wel rond of gebeurd er helemaal niks?

Gebeurd er niks,

Heb je een klapsleutel?Zoja probeer je gewone sleutel eens of die ook problemen geeft.

Laat je CIM de ecu achter je stuurwiel eens uitlezen of hier geen foutcodes inzitten.Evt. je CIM laten updaten kwa software.

Gaat hij wel rond,

Gaat de startmotor wel snel genoeg rond of is het starttoerental niet te laag, bijv. accu slecht spanningsdip tijdens het starten,interne weerstand in je startmotor,slechte contacten in UEC enz.

Het relais zou kunnen uitwisselen met een andere of doorverbinden, als je wilt gaan omzeilen heb je al een schema nodig wat meestal zitten hier meerdere dingen aan vast..

m_eppie (0), 11 jaar geleden

bedankt voor je reactie!
motor draait normaal rond . ook snel genoeg, maar volgens mij krijgt hij simpel weg geen diesel. Wanneer hij normaal start is het echt tikkie en lopen.

Ik heb alleen vaste rechte sleutels. maakt geen verschil welke ik gebruik.

display geeft wel INSP weer, maar volgens opel had dat er niet mee te maken.

Laatste keer dat ik bij mijn opel garage was , was ik 280 eu achter de wagen voor alleen uitlezen van de computers en het advies iets te vervangen wat misschien wel of niet stuk was. Dat doen we dus niet meer... Ik snap dat het soms lastig is, maar het komt wel raar over voor de consument. niets veranderd, advies om computers maar een voor een te vervangen tot het opgelost is.....zucht

Ik ga eerst proberen om de massa klemmen schoon te maken...

bedankt voor je reactie , mocht ik nog iets vinden hoor je het.

vincentr (0), 11 jaar geleden

Ik heb zelf een Vectra diesel en ook start problemen gehad. Ik krijg later uiteindelijk ook rij problemen (schokken inhouden). Uiteindelijk bleek het bij mij de brandstof pomp te zijn.

m_eppie (0), 11 jaar geleden

het zou ook maar zo simpel kunnen zijn idd. was het de pomp van de inspuiting of die bij de tank? heb je hem toen vervangen of gereinigd?

natuurlijk heb ik de laatste dagen geen problemen meer gehad....

vincentr (0), 11 jaar geleden

Het klinkt heel sinpel idd maar bij mijn vectra (3.0 v6 cdti) was dit niet zo simpel. Dit kwam omdat de pomp er moeilijk uit te halen was en deze heel erg duur is. Het is eerder niet te hopen dat het de brandstof pomp is. Het was de pomp bij het motorblok en ik heb deze laten reviseren.

Ik moet er ook wel bij vermelden dat toen ik problemen kreeg met deze pomp, de computer van de auto dit niet aangaf en ik ook geen storingslampje op het dashboard had. Ook bij het uilezen kwam er niets nuttigs naar boven.

Ik weet natuurlijk niet of dit ook voor jou vectra geld want ik heb er eigenlijk ook niet zo veel verstand van :-(

m_eppie (0), 11 jaar geleden

hij werkt nu wel gewoon. heb nix veranderd... Opel en lopen scheelt maar 1 letter, zucht. snel sparen voor een ander merk dus.

m_eppie (0), 11 jaar geleden

Heb auto inmiddels ingeruild voor een echte auto.. Probleem bleek te liggen aan de chip op de brandstofpomp . die schijnen veel vaker door trillingen gebroken contacten te hebben .. Handige Harry redt het zelf wel . Voor mij geen opel meer. teveel problemen na 180 dkm

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.