Opel Calibra: auto stottert bij optrekken

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 25 v6

hallo , ik heb een calibra 25v6 maar heb er een probleem mee . onder het rijden bij het accelereren erg stotterend en brand de motorstorings lampie en als ik bij de 5000 toeren kom is het goed dan trekt hij als een beest en is de motor storings lampie uit . als ik de accukabels los haal en er na 15 min er weer op zert is de lampje uit maar als ik een beetje gas geef tot 2000 toeren dan springt hij weer aan en gaat niet meer uit alleen bij 5000 toeren in de 2'de versnelling .

cali25v6

Geplaatst door cali25v6 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Calibra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Geert uitlezen is de beste oplossing. Bobineblokken gaan stuk en /of de bougies zijn in of uitwendig stuk. Vervang ze met eventueel de kabels . kijk naar brandsporen in de doppen. Kijk niet op van olie rond de bougies . Alleen als het vol staat kleppendeksel vervangen. Begin bij de bougies. Om makkelijk bij de bobine te komen paravan verwijderen . Niet blijven rijden zo want de kat. verbrandt. succes.

cali25v6 (0), 13 jaar geleden

kan het ook dat probleem zijn dat als ik hem stationair heb lopen en dan gas geef hij begint te knallen? ik ga zo gelijk naar de bougies kijken of vervangen

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Geert daarom beginnen we daar!!!!!

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

Eerst uitlezen, dat kan je eventueel zelf, dit is hier omschreven: http://www.opel-forum.nl/viewthread.php?...

jouw uitleesstekker ligt in de motorruimte op een van de veerpoten..

Willem

oldford (0) PRO, 13 jaar geleden

Ik dacht dat in 1996 een Calibra al een 16-polige stekker had? Die zit ergens onder het dashboard links van het stuur.

cali25v6 (0), 13 jaar geleden

nee sorry deze zit wel in de motorruimte ze hebben hem al een keer uit gelezen maar er zitten zoveel problemen in dat ik er aan zit te denken dat ik zelf ff zorg dat ik z.n apparaat ga kopen . scheeld eggie in mijn portomonee . maar op marktplaats staan van die dingen te koop maar is dat wel te vertrouwen of goed ?

Willem12089 (0) PRO, 13 jaar geleden

staat zowiezo een betrouwbare tussen..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Calibra of stel zelf een nieuwe vraag.