Opel Signum: Automaatbak schakelgedrag

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: Z30DT

Hallo forumleden,

Ik heb een vraag m.b.t. mijn Opel Signum uit 2007. Deze heeft een V6 3.0 diesel motor automaatgeschakeld (6 versnellingen).

Als ik de auto start en het is koud houd de auto in. Volgens de dealer was er een storing in het systeem die aangeeft dat de brandstoftoevoer niet optimaal is. Echter op het moment van uitlezen was dat probleem toen niet te reproduceren.

Als de motor op temperatuur komt schokkert hij nog steeds maar minder duidelijk en op constante snelheden. (Ook niet altijd)
Wat me erg irriteert is de automaatbak:

Als de motor nog niet op bedrijfstemperatuur is schakelt de bak fantastisch, hij kiest constant de hoogste versnelling om brandstof, motorgeluid en
schokkerige schakelovergangen te beperken. De auto blijft zo rijden zolang ik niet teveel gas geef. Laten we zeggen maximaal half gas. Als de auto warm is blijft hij netjes rijden, totdat ik het gaspedaal een keer intrap. Dan gebeurt er het volgende:
- De bak gaat hinderlijk een versnelling lager kiezen en blijft dan lang daarin staan. Exact op de 2000 toeren schakelt hij weer over, maar al kom je daaronder gaat hij hinderlijk terugschakelen met een onprettige overbrenging als gevolg.
- Het gekke is als ik 80km/u rijd, de auto in zijn 4 blijft 'hangen' als ik dan handmatig de bak in zijn 5 zet en weer terug op automatische stand ga blijft hij netjes staan en schakelt hij dus niet terug. (Tot dat ik onder de 80km/u kom)

Als ik de auto na 1 keer 'teveel' gas geven een kwartier uitschakel en weer start blijft het probleem bestaan tot dat de auto weer volledig is afgekoeld.

Het zorgt ervoor dat je constant voelt dat de auto sterk wordt afgeremd door het terugschakelen. Als de auto koud is, of ik rustig rijd doet hij dit dus niet. 1 keer het gaspedaal intrappen betekent dat ik dan dus met een automaatbak zit onnodig gaat terugschakelen.

Wat zou dit kunnen zijn? De opel dealer heeft hier tot nu toe geen antwoord op. (De software van de automaatbak is up to date volgens hen)

Mvg,
Mark

JustAwesome

Geplaatst door JustAwesome (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

JustAwesome (0), 7 jaar geleden

Misschien nog handig om te vermelden:
Er staat inmiddels 285000 km op de teller.
De bak schakelt wel heel vloeiend over, en pakt goed op als je hem in Drive or Reverse zet.

KOKLOK (0) PRO, 6 jaar geleden

Ik heb dezelfde auto ik heb dit al eerder bij de hand gehad en nu weer waarschijnlijk zijn het de elektro magn.klepjes in de brandstofpomp de motor gaat dan in zijn noodloop en schakeld niet goed meer
Zelf gerepareerd niet gemakkelijk nu na 140000 km weer het zelfde probleem.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.