Opel SIGNUM: Motorstoring misfire

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Benzine, Motorcode: Z28NET, Motorinhoud (cc): 2800, Vermogen (kw): 169

Goeiedag,

Ik ben sinds 2 weken trotse eigenaar van een lekker snelle opel signum. Tot nu toe bevalt hij prima, op 1 puntje na. Als ik gas geef begint de auto te stotteren. En de computer geeft aan: foutcode: P0302 misfire. Na vervangen van bougies en verwisselen van bobines is uitgesloten dat hier het probleem zit. Het is dus iets anders.

Hier enkele feitjes:

Transmissie: automaat 6 bak
Aantal cilinders: V6
Het probleem is te vermijden door de automaat op handmatig te zetten en vooraf een lagere versnelling te kiezen alvorens gas te geven.

Dus als ik 100 rij in zn 6 en gas geef dan gaat ie stotteren (incl motormanagement lampje). Maar als ik 100 rij en handmatig terugschakel naar 4 en dan gas geef heb ik nergens last van, behalve een actieradius van 35l op 100km😁.

Ik heb op dit forum al meerdere discussies gelezen over dit probleem, maar ik heb nog geen uitkomst gelezen. Dus ik hoop dat hier iemand is die zegt, hee dat heb ik ook gehad en dit en dit moet je doen!

Alvast bedankt!

Tom

Tomm-1993

Geplaatst door Tomm-1993 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Signum? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Diagnoseoplocatie.nl (0) PRO, 7 jaar geleden

Compressie meten lijkt mij de volgende stap of injectoren verwisselen van plek.

Succes

Mvg diagnoseoplocatie.nl

Tomm-1993 (0), 7 jaar geleden

Ik constateer zojuist dat het lampje van het koelvloeistofpeil gaat branden. Zou dit kunnen betekenen dat mijn koppakking lek is? Of moeten er dan meer symptomen zijn?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Signum of stel zelf een nieuwe vraag.