Opel Astra 16: BELANGRIJK problemen met tanken

Bouwjaar: 1994

Bij het tanken loopt de vulpijp vol en slaat de pomp telkens af.
De benzine loopt langzaam de tank in. Lijkt er op dat er teveel druk is in de tank heb de ontluchtinsslangen al doorgeblazen.

bonsai

Geplaatst door bonsai (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

MB (0) PRO, 19 jaar geleden

Is het klepje dat bovenaan zit niet naar beneden gevallen?
Normaal zit er bovenin een klepje met een opening dat je alleen benzine kunt tanken en geen diesel. (diesel heeft een grotere vulslang).

bonsai (0), 19 jaar geleden

neen want we hebben op beide manieren geprobeerd eerst met klepje en dan had iemand ons verteld doe eens zonder klepje maar dat hielp dus ook niet. helaas.
bedankt voor de tip.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

er zit nog een klepje onderin de slang. deze voorkomt dat er brandstof terugloopt als de wagen over de kop slaat. mogelijk is deze het probleem.

bonsai (0), 19 jaar geleden

hallo Opeltje het klepje wat je bedoeld zit die onderaan waar de vulpijp de tank in gaat.Er zit daar een verbindingstuk van tank naar vulpijp daar moet die dan zitten als het goed is . Alvast bedankt voor de tip je hoort wel als het gelukt is.
Groetjes Gerard.

Opeltje (0) PRO, 19 jaar geleden

klopt inderdaad.

bonsai (0), 19 jaar geleden

hallo Opeltje heb het klepje niet gevonden ook niet iets wat er op lijkt ben met mijn vingers in de tank geweest daar zat een soort rbber flapje maar dat was gedeeltelijk kapot ik heb de losse stukjes verwijderdt omdat ik er toch onder lag heb ik meteen de benzinefilter vervangen.Ben toen gaan tanken met mijn vingers gekruist ik kon nu weer normaal tanken alvast bedankt hier voor.Het volgende probleem is als het heeft geregend heb ik een vocht probleem als de aanjager aan staat dan beslaat de voorruit en de zijruiten net alsof er vocht in het verwarmingsysteem zit weet jij misschien hier de oorzaak van.

mvrg Gerard Holtzapffel

MB (0) PRO, 19 jaar geleden

Kijk of de recirculatieknop uit staat of een vuile interieurfilter zit midden voor onder de paravan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.