Opel astra: Ruit

Bouwjaar: 1991

hallo,
heb de volgende vraag,is het vervangen van een voorruit moeilijk?kan ik ze gemakelijk van de sloop afhalen ?
groetjes

joske5976

Geplaatst door joske5976 (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

De ruiten zitten geplakt in de sponning. Je zult deze er dus moeten uitsnijden of uitzagen met een speciale zaagdraad. Dan de oude lijmresten verwijderen en de ruit met speciale ruitenlijm weer moeten monteren. Grote kans dat het afdekrubber stuk gaat en dus ook vervangen moet worden. Moeilijk is het niet, maar je moet wel het juiste gereedschap en middelen ervoor hebben.

joske5976 (0), 19 jaar geleden

wat kost het nieuw ?

Salih Actos Power (0), 19 jaar geleden

rond de 150 - 200 euro.steken ze nieuwe in

pe3hmp (0) PRO, 19 jaar geleden

Het is beter om geen sloop ruit te nemen, al bij het eruit snijden van de ouder ruit kunnen kleine barstjes ontstaan en slechte plekken die met het oog niet zichtbaar zijn (nog afgezien van evt krassen die wel zichtbaar zijn), ook gaat de ruit zich naar verloop van tijd zetten naar de auto(glas is namelijk niet uitgehard) waardoor er spanningen kunnen ontstaan met als gevolg dat je na een tijdje toch weer een nieuwe ruit nodig hebt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.