Opel Astra G: Wielnaaf (abs sensor)

Bouwjaar: 1998

Heb rechts voor een storing aan de wielsensor (uit laten lezen door dealer). Nu wil ik op sloop een nieuwe wielnaaf halen.
Nu is mijn vraag zijn er nog dingen waar ik rekening mee moet houden, zoals het resetten van de computer. Of is een gewoon een slecht idee om een gebruikte te halen, scheelt 400,- euro.

Edwin_ehv

Geplaatst door Edwin_ehv (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Moet zo kunnen. Hoeft geen probleem te zijn.

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

let effe op viergaats of vijfgaats (aantal wielmoeren) basje

Edwin_ehv (0), 19 jaar geleden

ja ja ik moet 5 gaats hebben. Is er ook nog verschil tussen links en rechts?

basje (0) PRO, 19 jaar geleden

ik denk het niet maar weet het niet zeker.basje

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Kijk eerst eens even of de stekkerverbinding (bovenaan achter je remschijf)goed is voordat je het hele zaakje gaat vervangen. Ik heb het zelfde probleem gehad. Het lampje brandde dan wel en dan weer niet. Aangezien de stekkerverbinding aan de buitenlucht bloodgesteld staat lijkt corrosie niet ondenkbaar. Ook bij het nemen van veel drempels kan een oorzaak zijn dat deze verbinding een storing opleverd. De dealer is vrij snel van mening gelijk maar een nieuwe te plaatsen. Heeft hij bij mij ook gedaan. Kosten onderdeel ¤ 310,-- excl. BTW en montage.

Edwin_ehv (0), 19 jaar geleden

Die stekker is die te controleren zonder het hele zaakje er af te halen, en moet ik hem dan inspuiten met contact spray?

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Voorwiel verwijderen en je ziet hem achter je remschijf bovenaan zitten en zolang je het contact uitlaat kun je de stekker loshalen en controleren. Contactspray kun je hier inderdaad voor gebruiken

Edwin_ehv (0), 19 jaar geleden

Even een update, heb een nieuwe naaf gehaald en laten monteren alleen is het probleem nog aanwezig. De naaf is nu ook in een andere wagen getest en werkt. Heb ook de stekker schoongemaakt maar dit helpt ook niet. Iemand een idee wat de storing dan wel veroorzaakt? Voor de duidelijkheid de storing is niet altijd aanwezig, en volgens de opel dealer is de sensor kapot.

jagerdj (0), 19 jaar geleden

Als de Opeldealer zegt dat de sensor kapot is dan zou het met een nieuw wiellager opgelost zijn aangezien de sensor daarin zit! Misschien net als bij mij dat de monteur de verkeerde kant heeft vervangen (links i.p.v. rechts of v.v.)?

jos5945 (0), 19 jaar geleden

Hoi,
Ik heb geloof ik al eens met je gemailt. i.v.m het zelfde probleem en ook met dirk de jager.
Heb nu al 3 weken geen lampje meer branden van het abs.
Heb trouwens al vanalles geprobeert.
De dealer zegt ook dat de sencor in denaaf kapot is. maar dan zou het lampje blijven branden
Probeer er een op te letten dat je de stekker die bij het vloeistofreservoir(losse stekker) voor de ruiten zit niet nat maakt door te druppelen met water.
Dit maakt mischien kortsluiting waardoor het lampje gaat branden.


Gr Jos
Ps geef aub een reactie of het probleem is opgelost

Edwin_ehv (0), 19 jaar geleden

Hmm ik zal eens kijken, waar zit die stekker precies?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.