Opel Astra: benzinetoevoer blijft hangen óf hapert

Bouwjaar: 1993

Een tijdje geleden heb ik een tweede hands Opel Astra C 1.8NZ gekocht. Het viel al snel op dat de motor bleef loeien als je het gaspedaal loslaat. Met andere woorden, de benzinetoevoer lijkt vertraagd te worden afgesloten.

Ook gebeurt het (met name in de 2e versnelling) dat de auto gaat schokken als je gas terugneemt. Als je dan flink gas geeft, herpakt de auto zich.

Vanmiddag lukte dat laatste niet, de auto sloeg af. Ik kon gewoon starten, maar zelfs bij plankgas was er geen beweging in te krijgen. Na een paar keer proberen, ging het opeens wel weer goed.

Nu heb ik dus maar de garage gebeld om dit probleem te laten oplossen. Maar omdat ik soms het gevoel heb dat ze me kunnen wijs maken wat ze willen, hoor ik graag jullie mening over wat er aan de hand zou kunnen zijn.

Alvast bedankt!

BB987

Geplaatst door BB987 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Opel Astra? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gaat het gele motor lampje branden tijdens deze storingen??

Willem

BB987 (0), 19 jaar geleden

Alleen toen hij geen benzine pakte. Verder rijdt de auto normaal en gaan er dus ook geen lampjes branden, ook niet bij het schokken in de 2e versnelling.

Willem12089 (0) PRO, 19 jaar geleden

Injector wil nog wel eens blijven hangen.

Willem

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Opel Astra of stel zelf een nieuwe vraag.